Header image

AAA BOVO Dames 1 blijft winnen

AALTEN - Afgelopen donderdag stond er voor AAA BOVO Dames 1 een lastige volleybalwedstrijd op het programma. Spelen op een doordeweekse avond vergt altijd iets meer van het team en Longa’59 Dames 2 is bovendien niet de minste tegenstander. Deze geroutineerde ploeg speelt al jaren samen en beschikt over een lang en sterk blok.

BOVO liet zich hier niet door afschrikken en begon volleyballend dan ook goed aan de wedstrijd. Met een voldoende voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toen even later de diesel van Longa op stoom kwam, werd het uiteindelijk toch nog krap, 21-25 voor BOVO. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor de Aaltense dames, maar de tweede set begonnen ze rommelig en een achterstand was dan ook al snel een feit. Time-outs en een wissel mochten niet baten, de set ging verloren met 25-16.

Dit schudde de ploeg gelukkig wel wakker, een paar wissels brachten nieuwe energie en de derde set werd er weer als vanouds geknokt. De set werd afgesloten met een mooie opslagserie en eindigde met 18-25 in het voordeel van BOVO op de teller. De vierde set kende een droomstart, met een serviceserie van elf punten had BOVO meteen al een gigantische voorsprong te pakken. Maar door het sterke Longa-blok moest er tot het einde hard gewerkt worden om deze te behouden. Uiteindelijk wist BOVO ook deze set met 21-25 binnen te slepen. Dankzij de 1-3 overwinning staat BOVO nu bovenaan in de promotieklasse, met veertien punten uit drie wedstrijden.

Of de ploeg deze lijn vast weet te houden, is komende zaterdag te aanschouwen. Om 17.30 uur wordt er gespeeld tegen Kerkemeijer Gemini in Sporthal Stationsplein te Aalten.