AAA BOVO Dames 1 deelt cadeautjes uit

AALTEN - Pakten de volleybaldames van AAA BOVO vorige week nog belangrijke punten, waarmee ze zelfs één plek stegen, afgelopen weekend presteerde het team ver onder de maat. In de eerste set bood BOVO tegenstander Tornado Geesteren Dames 2 goed weerstand, de achterstand was slechts twee punten en het leek een spannende ontknoping te worden. Helaas maakte BOVO in Geesteren een dure opstellingsfout, die zij met twee punten aftrek moest bekopen. Zo pakte Tornado alsnog relatief makkelijk de eerste set met 25-20.

In de tweede set slopen er aan BOVO-zijde nog meer onnodige fouten in en zo was ook deze set, met 25-16, voor Tornado een makkelijke prooi. Toch lagen er voor BOVO nog winstkansen in deze wedstrijd, als ze het voor elkaar zouden krijgen om er een schepje bovenop te doen en de derde set te winnen. Maar helaas gebeurde het tegenovergestelde; BOVO liep weer achter de feiten aan en werd met 25-10 compleet weggespeeld door Tornado.

Voor de vierde set besloot coach Norbert Olbing nogmaals te wisselen, ditmaal bracht hij blokversterking. Dit bleek effectief; Tornado kreeg de bal niet meer aan grond en BOVO pakte de leiding. Hoewel de Aaltense dames eindelijk hun ritme hadden gevonden, resulterend in een ruime voorsprong, lieten ze zich toch weer van de wijs brengen. Punt na punt werd weggegeven en zo kreeg Tornado deze laatste set met 25-21 ook nog cadeau.

Doordat de concurrent wel punten pakte, staat BOVO nu weer laatste. De afstand tot de tiende plaats is echter hetzelfde gebleven en daarmee zijn de dames nog steeds niet geheel kansloos in de strijd om promotie/degradatie. Maar dan zal BOVO de komende wedstrijden moeten winnen en/of een aanzienlijk aantal punten moeten pakken. Het paasweekend is vrij en de eerstvolgende wedstrijd zal op zaterdag 6 april zijn. AAA BOVO Dames 1 ontvangt dan WSV, om 17.30 uur in sporthal Stationsplein te Aalten.