AAA BOVO Dames 1 neemt heft niet in eigen hand

AALTEN-Afgelopen zaterdag stond voor Dames 1 van AAA BOVO als tegenstander Halley uit Wehl op de agenda, een jonge, maar veelbelovende ploeg. Er lagen kansen voor de Aaltense volleybalformatie, die weer op volle sterkte was, met welkome aanvulling uit Dames 2.

De eerste set begon veelbelovend, goede servicebeurten en slim aanvalsspel mondden uit in een snelle en soepele start. Op eenvoudige wijze werd de stand 24-18 bereikt en de BOVO-dames dachten de set binnen te halen, ware het niet dat het euvel “(niet) presteren onder druk” weer de kop op stak. De dames verstarden en konden het niet voor elkaar krijgen om het laatste punt te scoren. De set ging uiteindelijk naar Halley met 24-26.

In de tweede set was het zaak om de teleurstelling van het onnodige setverlies te boven te komen. Nieuwe set, nieuwe kansen, was het motto. Deze opdracht werd prima uitgevoerd, totdat de setstand weer boven de twintig punten kwam. De Aaltense dames hadden ook ditmaal niet genoeg anticiperend vermogen om tot simpele oplossingen te komen en punten te scoren. Halley voelde dit aan en haalde met prima beslissend aanvalsspel wederom de set binnen, 23-25.

Dus moest, koste wat kost, de derde set worden binnengehaald door de dames uit Aalten. Coach Norbert Olbing had Mirjam Greuter binnen de lijnen gebracht om voor de nodige aanvalskracht en ervaring te zorgen. Deze wissel pakte goed uit, het spel werd stabieler, en zorgde voor de nodige rust. Met 25-20 werden de derde én de vierde set gewonnen.

De vijfde set was hierdoor een feit. Hoofden leegmaken en korte rustpauzes nemen om te concentreren, luidde de opdracht van de coach. Met dit in hun achterhoofd startten de BOVO-dames. De opdracht leek vruchten af te werpen en ze namen de leiding, 8-6. De dames bleven knokken voor wat ze waard waren, maar Halley nam het roer over en besliste met wederom prima aanvalskracht de wedstrijd, 11-15.

Na deze 2-3 nederlaag treden de dames van AAA BOVO komende zaterdag in een uitwedstrijd aan tegen S.v. Harfsen; daar zullen ze proberen het tij te keren.