Header image

AAA BOVO Dames 1 pakt belangrijke punten

AALTEN - Afgelopen vrijdagavond werd er niet getraind door de volleybaldames van AAA BOVO.

In plaats daarvan stonden er een ontmoeting met sponsor Novel Groep, een teambespreking en een gezellige teamavond op het programma. Het bleek de ideale voorbereiding voor de belangrijke wedstrijd die op het programma stond voor de zaterdag. Tegenstander was Langhenkel Orion Dames 2, de nummer vijf van de ranglijst. Bij winst zou BOVO de derde plek behouden, echter bij verlies zou het zomaar naar de vijfde of zesde plaats kunnen zakken. Spannend dus.

De eerste set kwam wat traag op gang, mede doordat ballen van het naastgelegen veld ervoor zorgden dat enkele punten overnieuw moesten worden gespeeld. Orion pakte een kleine voorsprong, maar toen begon het bij BOVO te lopen. De dames volgden de tactische aanwijzingen van coach Norbert Olbing en schakelden daarmee de sterke middenas van Orion uit. Het blok deed de rest van het werk en zo won BOVO de eerste set met 25-17.

In de tweede set regisseerde Orion het spel, BOVO maakte te veel fouten en kon daardoor geen druk zetten. De aanvallers van Orion hadden vrij spel, waardoor de ballen bij BOVO om de oren vlogen. Orion won de tweede set overtuigend met 12-25. In de derde set deed BOVO precies wat een echt team na een slechte set moet doen: deze vergeten en gewoon weer met veel zelfvertrouwen en enthousiasme van start gaan. Er werd gestreden voor elk punt, Orion was verdedigend en blokkerend ontzettend sterk, maar de Aaltense dames wisten weer de Doetinchemse passers onder grote druk te zetten. Met gevarieerd spel en veel vechtlust won BOVO uiteindelijk de set met 25-20. Deze ‘schwung’ nam BOVO mee de vierde set in. Orion kon de doorrazende Aaltense trein niet meer stoppen en bezweek uiteindelijk onder de druk, 25-13.

Komende zaterdag speelt AAA BOVO Dames 1 alweer de laatste competitiewedstrijd van dit jaar, om 16.00 uur, in het Hoeflo in Harfsen. Tegenstander is s.v. Harfsen Dames 1, de huidige nummer vier van de ranglijst. BOVO wil erg graag de derde plek behouden en zal dus ook deze wedstrijd moeten winnen. Ter voorbereiding spelen de Aaltense dames komende woensdag een oefenwedstrijd tegen V.C.V. Dames 1, aanvang 20.30 uur in sporthal het Stationsplein.