Header image

AAA BOVO Dames 1 stijgt boven zichzelf uit

AALTEN - In een fantastisch mooie volleybalwedstrijd versloeg AAA BOVO Dames 1 afgelopen zaterdag het eerste damesteam van WIK uit Steenderen.

Inzet van deze wedstrijd was de tweede plaats in de promotieklasse. Deze plek deelden de teams de afgelopen weken, maar nu was er dus voor beide ploegen de kans om een gat te slaan met de concurrentie.

BOVO greep deze kans met beide handen aan en knalde gelijk de eerste set uit de startblokken. De serveerders zetten de passers van WIK stevig onder druk en het blok versperde de doorgang voor de harde aanvallen. In eigen veld bewaarde BOVO de rust en werd er met precisie gewerkt. Dit resulteerde al snel in een riante voorsprong en onder luid applaus haalde BOVO de eerste set met 25-13 binnen, WIK een tikkeltje verbijsterd achterlatend.

Na zo’n ongelooflijk goede eerste set – waarin met dikke cijfers wordt gewonnen – is een tweede set altijd moeilijk. Een tegenaanval valt te verwachten en dus bereidde BOVO zich voor op een hevige strijd. De puntjes werden op de i gezet en dit resulteerde wederom in een voorsprong. Afgezien van een klein dipje bleef BOVO geconcentreerd spelen en won het met 25-20 ook deze tweede set.

De derde set was voor WIK de laatste kans om het tij te keren en voor het eerst kwamen de Steenderense dames echt dichtbij. Het gevaar kwam echter alleen maar van de buitenaanvallers en deze troffen meermaals het sterke BOVO-blok. BOVO had duidelijk meer scorend vermogen en haalde daarmee ook de derde set binnen, 25-21. De wedstrijd was hiermee beslist, maar natuurlijk volgde er nog wel een vierde set. En daar ging het mis voor BOVO; de passers hadden de grootste moeite om de bal onder controle te krijgen. Hierdoor waren de aanvalsopties beperkt en stagneerde de aanvalsmachine volledig. WIK profiteerde en in een mum van tijd stond BOVO met 5-15 achter. Time-outs hadden geen resultaat en dus was het tijd voor een paar wissels. Deze brachten nieuwe energie het veld in en inspireerden het team om te vechten voor ieder punt. En met resultaat; BOVO herpakte zich en punt voor punt kwamen de Aaltense dames dichterbij. Het publiek in sporthal Stationsplein ging massaal achter de dames staan en de temperatuur liep hoog op. Een goede serviceserie bracht BOVO volledig terug in de set; WIK spartelde nog wat tegen, maar BOVO strafte een paar fouten genadeloos af en verzilverde gelijk het eerste matchpoint, 25-23.

De jonge Aaltense ploeg laat hiermee zien dat ze kan omgaan met de druk, dat ze goed kan volleyballen en dat ze beschikt over een grote dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen. De behaalde vijf punten zorgen ervoor dat de achterstand op de koploper inmiddels is gereduceerd tot twee punten. De ontknoping van dit seizoen wordt dus ontzettend spannend.

Volgende week staat er een lastige wedstrijd op het programma; dan gaat AAA BOVO Dames 1 op bezoek bij Sparta Zelhem, de hekkensluiter van deze poule. Tegen de nummer laatst kun je eigenlijk alleen maar verliezen, terwijl de dames de volle punten nodig hebben om in de race te blijven voor het kampioenschap. Hoe dit uitpakt is aanstaande vrijdag 9 maart om 20.15 uur te aanschouwen in sporthal De Pol te Zelhem.