AAA BOVO Dames 1 verliest derby tegen V.C.V.

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelde AAA BOVO in de volleybalcompetitie thuis tegen V.C.V. Dames 1, de buren uit Varsseveld. De wedstrijd werd vooraf bestempeld als ‘best een interessant duel’ en dat was het zeker. Iedere set was een wedstrijd op zich en er was eigenlijk volleyballend niet echt een betere ploeg aan te wijzen; aanvallend en verdedigend waren de ploegen namelijk ongelooflijk aan elkaar gewaagd. Het verschil werd echter gemaakt in de service en passing. De ploeg die het voor elkaar kreeg om de tegenstander serverend onder druk te zetten won de set, zo bleek.

De Aaltense dames waren op jacht naar hun eerste overwinning en begonnen de wedstrijd heel sterk. Ze serveerden met veel risico en ook aanvallend werd met veel lef en power gespeeld. Dit resulteerde in een mooie 25-18 setwinst. De tweede set was het V.C.V. dat sterk stond te serveren. Het profiteerde handig van een zwakke rotatie van BOVO, dat hierdoor compleet van haar stuk werd gebracht en de set verloor met 10-25.

In de derde set was het weer BOVO dat als eerste aantikte, wederom door goed te serveren en V.C.V. onder druk te zetten. Ze pakte de set met 25-19. Vervolgens was het in de vierde set weer V.C.V. dat de leiding nam en opnieuw BOVO compleet wegserveerde. V.C.V. noteerde met 13-25 weer een riante setwinst op het scorebord. Dan de beslissende vijfde set. BOVO wilde heel graag deze set ook pakken, en hiermee haar eerste overwinning behalen, maar werd helaas ook deze laatste set compleet weggeserveerd door de dames uit Varsseveld, die deze set pakten met 4-15.

Al met al een ontzettend wisselvallige wedstrijd voor beide ploegen, maar vooral voor BOVO, dat in de verloren sets toch echt met dikke cijfers werd weggespeeld. Doelstelling zal dan ook zijn om het basisniveau wat op te krikken, om zo meer te kunnen pieken, maar ook vooral om de dalen sterk terug te dringen. Positief is dat BOVO in deze wedstrijd in fasen fantastisch volleybal liet zien en daarmee ook nog eens twee punten pakte. Deze punten zijn meer dan welkom, want de dames staan nog steeds maar twee punten boven hekkensluiter Longa’59 Dames 2.

Komende zaterdag mogen de Aaltense dames nog een thuiswedstrijd spelen en dit zal wederom een interessante pot worden. Tegenstander is namelijk Dynamo-Neede, de rivaal van vorig seizoen. Neede is na de zomer versterkt, draait goed mee in de middenmoot en zal zich willen revancheren voor het verloren kampioenschap van vorig seizoen. BOVO ging er toen namelijk met de titel vandoor en zal zich zaterdag natuurlijk niet willen laten kennen én punten willen pakken om uit de onderste regionen te geraken. Hoe dit uitpakt is om 17.30 uur te zien, in sporthal Stationsplein te Aalten.