AAA BOVO Dames 1 wint in Lichtenvoorde

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelde AAA BOVO Dames 1 uit, maar toch niet ver van huis, en dit was te zien op de tribune, die gevuld was met voornamelijk BOVO-supporters. Tegenstander was namelijk Longa’59 Dames 4 uit het nabijgelegen Lichtenvoorde. Kijkend naar de positie van beide teams op de ranglijst zouden de Aaltense dames relatief eenvoudig moeten kunnen winnen, zoals ze in de eerste competitiehelft in eigen hal ook hadden gedaan (4-0 overwinning). Maar in de praktijk bleek dit toch iets minder simpel.

De eerste set begon gelijk met een lange rally, die BOVO verloor. Daarop volgden wel enkele mooie punten, maar BOVO speelde niet overtuigend. Daardoor kon Longa aan het einde van de set de leiding nemen en het gaf deze niet meer weg, 25-19. In de tweede set was de overtuiging er wel, BOVO speelde veel agressiever en maakte minder fouten. Aan het einde verslapte de concentratie, waardoor Longa nog akelig dichtbij kwam, maar BOVO gaf de set niet meer weg, 22-25.

In de derde set was er weer veel meer strijd, de teams waren aan elkaar gewaagd. Longa scoorde vooral veel punten in bepaalde rotaties, daar waar bij BOVO de spreiding beter was. Het niveau van de wedstrijd was niet heel hoog, er werden aan beide zijden veel fouten gemaakt, maar spannend was het wel. Uiteindelijk bleek BOVO aanvallend de sterkere partij, 23-25.

In de vierde set was het weer de omgekeerde wereld; bij BOVO leek niks te lukken, terwijl Longa de ballen er gemakkelijk insloeg. Al snel stond BOVO met 10-4 achter en leek het erop dat er een vijfde set nodig zou zijn om de wedstrijd te beslissen. BOVO had hier echter absoluut geen zin in en schakelde een tandje bij. Met een goede service en aanval knokte het Aaltense team zich terug in de set. Longa leek enigszins verbijsterd en kon niet meekomen. BOVO won deze set dan ook verrassend maar verdiend met 19-25, en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Komende zaterdag speelt AAA BOVO Dames 1 weer thuis, in sporthal het Stationsplein te Aalten. Om 17.30 uur is de tegenstander Tornado Laren, waar BOVO nog een appeltje mee te schillen heeft, vanwege de uitwedstrijd waarin BOVO zich verslikte in de thuisploeg.