Header image

AAA BOVO Dames 1 wint in Nijverdal

AALTEN - Afgelopen vrijdag vertrokken de volleybaldames van AAA BOVO naar Nijverdal voor de wedstrijd tegen SVH VC om 21.00 uur.

Na een paar tactische tips van trainer Norbert wisten de dames op wie ze moesten serveren, hoe het blok moest staan en waar de gaten zouden vallen. De week ervoor hadden de Aaltense dames met 1-3 gewonnen van Side-Out en dat smaakte naar meer.

SVH stond twaalfde en laatste op de ranglijst, BOVO zevende, maar het puntenaantal van de nummers 7 t/m 11 verschilde niet veel, dus dit zou een belangrijke wedstrijd worden. Bij winst zou BOVO uit de gevarenzone zijn. De wedstrijd begon goed, de BOVO-dames waren enthousiast en zetten veel druk op de tegenstander. Meteen in de eerste set werd al duidelijk dat de dames van SVH een slechtere techniek hadden en langzamer waren, maar ze mochten natuurlijk niet worden onderschat. Dat lukte goed, BOVO won de set met 13-25.

De tweede set verliep echter minder goed. BOVO verloor de druk, kwam zelf onder druk te staan en de Aaltense dames stonden een beetje te slapen in het veld. Het liep niet zo zoals ze gedacht en gewild hadden en de SVH-dames konden zo beter in hun spel komen, waardoor BOVO deze set verloor met 25-20.

Dit mocht BOVO niet zomaar laten gebeuren. Snel de tweede set vergeten, de stand stond weer op 0-0 en de derde set begon. De meiden lieten nu zien dat zij beter en sterker waren. Lange opslagbeurten leverden al gauw een grote voorsprong op. Kwam de bal terug, dan pakten de dames die maar al te graag op en knalden er zo weer een nieuw punt in. Met 9-25 werd het een dik gewonnen set voor BOVO. Zo zaten de BOVO-dames weer goed in hun spel en voelden ze de overwinning al, maar het moest natuurlijk wel eerst worden bewezen. BOVO speelde goed, maar SVH werd een tikje sterker. Uiteindelijk trok BOVO toch aan het langste eind, 17-25. Een mooie 1-3 overwinning dus voor de Aaltense dames. Maar of ze echt hun beste spel hebben laten zien, valt te betwijfelen. Aankomende zaterdag speelt AAA BOVO Dames 1 om 17.30 uur een thuiswedstrijd tegen Vollverijs, nummer tien op de ranglijst. Een nieuwe kans om echt te laten zien wat ze kunnen.