AAA BOVO Dames 1 wordt op spectaculaire wijze kampioen

AALTEN - De afgelopen weken was het ongelooflijk spannend in de race om het kampioenschap in de promotieklasse.

De volleybaldames van zowel Dynamo-Neede als AAA BOVO maakten nog kans. De laatste wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld, waarbij Dynamo de luxe van één punt voorsprong had. Dit bleek achteraf een vals gevoel van veiligheid te hebben gegeven; Neede had te veel moeite met tegenstander Langhenkel Orion Dames 2, terwijl BOVO de wedstrijd van haar leven speelde en korte metten maakte met Halley.

Voor aanvang van de wedstrijd waren de spanning maar ook het enthousiasme en de wilskracht van de Aaltense dames merkbaar. Iedereen was vastberaden om er hoe dan ook een prachtige wedstrijd van te maken, ongeacht het uiteindelijke resultaat. De tribune was werkelijk afgeladen vol; ook voor de andere kampioenskandidaat, Dames 4, en voor Heren 1, dat streed voor lijfsbehoud, waren veel mensen gekomen.

De eerste set begon BOVO gelijk heel scherp en fel; even wist Halley goed tegenstand te bieden, maar al snel nam BOVO de leiding en gaf deze niet meer weg, 25-21. Er werd ongelooflijk goed gevolleybald, maar Halley gaf BOVO toch nog goed partij in deze eerste set en dus waren de Aaltense dames erop gebrand om de concentratie vast te houden en vooral niet te verslappen. De tweede set deden ze er dan ook nog een schepje bovenop, wat resulteerde in een 25-17 overwinning. Ook de derde set gaven de dames niets weg, de spanning was nauwelijks meer merkbaar, er werd ontzettend onbevangen gespeeld door BOVO en alles lukte. Halley kwam nog wel dichterbij, maar ook niet meer dan dat. Ook deze set ging naar BOVO, 25-20.

En dan die laatste set, zou het de dames lukken om deze ook te winnen? De spanning steeg weer en het publiek was uitzinnig bij ieder punt. BOVO was eigenlijk al in hoger sferen; de spanning leverde alleen maar meer concentratie op bij de dames en ook deze laatste set gingen ze aan de leiding. Toen uiteindelijk het laatste punt werd gescoord en de set met 25-18 – en de wedstrijd met 4-0 – naar BOVO ging, bleek dat Dynamo punten had laten liggen en dat BOVO kampioen was. De vreugde was groot en nam nog verder toe toen bleek dat Heren 1 genoeg punten had gehaald voor handhaving. In de kantine van de Aaltense Stationshal kon het BOVO-eindfeest losbarsten en dat ging tot in de late uurtjes door.

Het kampioenschap betekent echt de afsluiting van het seizoen; er zullen geen extra wedstrijden zijn, omdat het team nu direct is gepromoveerd naar de regiodivisie. Het team zal nu wat rust krijgen, maar ondertussen wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er volgend jaar een regiodivisie-waardige ploeg staat.