AAA BOVO Heren 1 handhaaft zich na bloedstollende wedstrijd

AALTEN - Afgelopen zaterdag stond de laatste competitieronde op het programma.

Voor de volleybalheren van AAA BOVO stond er thuis in de Stationshal nog veel op het spel. In een onderling duel met Yarden Havoc uit Haaksbergen werd gestreden om handhaving in de regiodivisie. Voor de Aaltense heren was het noodzakelijk om minimaal twee sets te winnen en daarmee het spelen van promotie/degradatiewedstrijden te voorkomen.

In de eerste set had het belang van de wedstrijd een verlammende werking op BOVO. De spanning zorgde er voor dat men aanvallend moeizaam tot scoren kwam en in korte tijd stond er een ruime achterstand op het scorebord. Coach Pennings probeerde het tij te keren door Karssen en Icking in het veld te brengen. Deze omzetting had zijn uitwerking, maar de achterstand was niet meer te overbruggen. De set ging met 20-25 verloren.

De tweede set startte BOVO met de overtuiging en het geloof waarmee het in de vorige set teruggekomen was van een ruime achterstand. Men nam het initiatief in het spel en wist hiermee een voorsprong op te bouwen. In de eindfase van de set zorgden onnodige fouten aan BOVO-zijde ervoor dat de stand weer in evenwicht kwam. Net op tijd kon dit hersteld worden en werd de set gewonnen met 26-24. Nu moest er nog één set gewonnen worden om veilig te zijn.

In de derde set ging het lange tijd gelijk op, waarbij vooral persoonlijke fouten van beide teams het spelbeeld bepaalden. In de cruciale eindfase kreeg BOVO een vijftal kansen om de set te pakken en handhaving veilig te stellen, maar het lukte niet om die bepalende bal op de grond te krijgen. Hierdoor werd de set verloren met 28-30.

Toen was er nog één laatste kans voor BOVO. Hiervoor moest de vierde set gewonnen worden. Ook in deze set ging de strijd gelijk op en bereikte men met gelijke stand de eindfase. Ook hier waren er voor beide teams meerdere mogelijkheden om de set binnen te halen. Met een overtuigende blokkering van Betting werd het beslissende punt in deze set door BOVO gemaakt en werd met het minimale verschil van 30-28 deze set en daarmee handhaving in de regiodivisie binnengehaald.

Na een kort feestje op het veld diende de vijfde set nog gespeeld te worden om daarmee ook de winnaar van de wedstrijd te bepalen. Halverwege de set nam BOVO een ruime voorsprong, maar vervolgens liet men de tegenstander nog terug komen. Toch wist BOVO ook hier het laatste punt zelf te scoren, 16-14, en daarmee de set en de wedstrijd te winnen.