AAA BOVO-heren winnen niet van Orion

AALTEN - Afgelopen zaterdag stond in de volleybalcompetitie de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de heren van AAA BOVO. Orion Heren 2 uit Doetinchem was de tegenstander. In de eerste set werd de volgende opstelling het veld in gestuurd: Brockötter, Van der Bend, Evers, Wikkerink, Klein Gunnewiek en Te Kolste. Van te voren was bekend dat Orion versterking heeft gekregen na vorig seizoen en een erg snel spelletje speelt.

In het begin van de eerste set ging het gelijk op en leken de beide teams erg aan elkaar gewaagd. Naarmate de set vorderde begon Orion de servicedruk op te voeren en de passing aan Aaltense kant aan het wankelen te brengen. Kleine foutjes zorgden ervoor dat Orion een aantal punten kon uitlopen en de set binnen kon halen met een stand van 20-25.

Set 2 werd dezelfde opstelling het veld in gestuurd. De BOVO-mannen begonnen met meer overtuiging en wisten gelijk een klein gat te slaan. Er werden meer ballen verdedigd en de servicepass kwam beter aan bij de spelverdeler. Van daaruit knalden de aanvallers elke bal met volle overtuiging naar de overkant en kon de set met 25-19 binnengehaald worden door de Aaltense mannen.

De derde set leek BOVO geschrokken van het eigen goede spel van de vorige set. De service van Orion werd met minder overtuiging aangepakt en dit zorgde voor een grote achterstand in het begin. Ook met twee wissels (Van der Bend voor Brockötter en Harbers voor Klein Gunnewiek) kon dit verschil niet meer recht gezet worden. Wel kwam op het eind de overtuiging meer terug. Eindstand van de derde set: 15-25 in het voordeel van Orion.

Coach Prins bracht in set 4 Klein Gunnewiek voor Wikkerink. In het begin wist Orion al wat uit te lopen door een sterke service. Naarmate de set vorderde wist BOVO dit meer onder controle te krijgen en het verschil weer iets kleiner te maken. Uiteindelijk bleek het gat dat in het begin van de set was ontstaan te groot om nog te kunnen dichten, 19-25. Daarmee wisten de Aaltense mannen maar één punt in huis te houden en staan ze nu op twee punten uit twee wedstrijden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Set-Up’65 in Ootmarsum op het programma. Hier gaat AAA BOVO Heren 1 knokken voor de eerste overwinning van het seizoen om zo een sprong te maken op de ranglijst.