Header image

AAA-Bovo speelt eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

AALTEN-Na twee wedstrijden op ‘vreemde bodem’ te hebben gespeeld, mocht het eerste herenteam van AAA-Bovo afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen in de eigen Stationshal spelen. Hier werd het tweede herenteam van Longa ’59 welkom geheten. De gasten uit Lichtenvoorde werden vorig seizoen kampioen van de Regiodivisie. Maar tijdens het bekertoernooi was de Stationshal het eindstation voor de Lichtenvoordenaren. Hier wonnen de Aaltenaren, waardoor ze de finale van het bekertoernooi behaalden.Dit beloofde dus een mooie wedstrijd.

In de eerste set werden voor AAA-Bovo de volgende spelers door coach Prins het veld in gestuurd: Brockötter, Westerveld, Karssen, van de Bend, Mengerink, Evers en libero Arentsen. Tijdens de eerste set bleken de heren van AAA-Bovo erg veel ontzag te hebben voor de regerend kampioen. Met een hoge foutenlast aan eigen zijde werden de punten erg makkelijk cadeau gedaan aan de gasten. Het resulteerde in een 16-25 verlies van deze set.

Na het inbrengen van Krieger op de plek van Karssen, werd gestart met de tweede set. Met de opdracht om serverend meer druk te gaan zetten, was het aan de heren van AAA-Bovo om het tij te keren in deze tweede set. Na een gelijkopgaande start, was het in de middenfase te wisselvallig aan de zijde van AAA-Bovo. Met een serie van eigen fouten, was er wederom een achterstand in deze set. De ervaren tegenstander gaf dit niet meer weg, waardoor ook deze set helaas verloren werd met een stand van 20-25. In de derde set nam Betting de plek over van Evers. Dit resulteerde bij 4-3 in de eerste voorsprong in de wedstrijd voor AAA-Bovo. Er werd hard gewerkt door de thuisploeg, waardoor het niveau omhoog ging en er meer tegenstand geboden kon worden. Aangekomen bij de eindfase van de set zijn het toch de persoonlijke fouten aan AAA-Bovo zijde die hen wederom de das om doet. Na drie servicefouten van de thuisploeg, blijven de gasten koelbloediger in het spel. De set wordt verloren met 22-25. De strijd ging in de vierde set lang gelijk op. Maar ook hier bleek de ervaren tegenstander aan het einde van de set wat degelijker en vaster in het spel, waardoor ook deze set met een klein verschil verloren werd, 23-25. Hiermee werd de wedstrijd verloren met 4-0 en bleven er helaas geen punten in Aalten.

Komende zaterdag, 23 oktober, staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan zullen de heren van AAA-Bovo de strijd aan gaan met Rabobank/Devoko uit Denekamp. Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt de nieuwe sponsor, AAA (Achterhoek Antennebouw Aalten) gepresenteerd en welkom geheten bij de vereniging. Wij nodigen u allen hierbij wederom van harte uit.