Header image

Aaltendagen vanaf 26 Juli in Aalten

AALTEN- De eerste Aaltendag van 2012 is op donderdag 26 juli. De straten in het centrum zijn vanaf 15.00 uur gevuld met marktkramen, kindermarkt, straattheater en andere activiteiten. De braderie is geopend tot 22.00 uur en daarna is er live muziek op vier podia in het centrum.

De jeugd kan ’s middags hun kleedje uitrollen en allerlei waren verkopen op de kinderrommelmarkt in de straten naast de HEMA. De allerkleinsten kunnen er zich laten schminken en er staat een springkussen. De ballonnenclown van Circus Pardoes loopt rond en weet binnen enkele ballonnen om te vormen tot feestmutsen, aapjes en papegaaien. De braderie met zo’n honderd kramen slingert door het centrum en langs de terrassen. Onder een aantal kraamhouders vind een standwerkerconcours plaats. Marktverkopers prijzen hierbij hun waren onder luide verkoperstaal aan de kopers aan. Rondom de markt staan er attracties en is er een oosterse fakirshow. Een show waarbij de fakir naast vuurvreter en vuurspuwer, zijn lichamelijke beheersing op spijkerbed en glasscherven toont. Het publiek wordt bij de spannende en sensationele acts betrokken. Als de braderie ten einde loopt speelt op het grote podium op de markt de formatie Bedrock. Feestmuziek voor jong en oud. Hedendaagse muziek, rock, Nederlandstalig en zelfs schlagers. In cafe Leuven staan The Discokings op het podium. Het ultieme discogevoel met 100% feestgarantie. DJ RW staat bij De Malle Babbel achter de draaitafels. Latin en de bassline is zijn basis. The Sean Webster Band sluit de 1e Aaltendag in cafe Schiller. De band met Engelse frontman speelt “British Blues” en rock.

Op donderdag 2 augustus is er een spectaculaire magische act te zien in het Aaltense centrum. De tweede Aaltendag biedt een grote braderie met rond de honderd kramen en vele lokale winkeliers, gezellige terrassen bij de horeca, live muziek, straattheater en een kinderrommelmarkt met activiteiten voor de allerkleinsten.

Vanaf 15.00 uur is het Aaltense centrum weer het toneel van een gezellige jaarmarkt. De jeugd mag alles uit de kast trekken om te verkopen op de wekelijkse kinderrommelmarkt. Er staat een springkussen en er wordt weer geschminkt. Er staat een groot ruimteschip waar kinderen kunnen bouwen aan hun eigen versie van de Apollo, de ruimteschepen stijgen daarna op onder heliumballonnen. Karwei bouwmarkt organiseert activiteiten in het centrum. Op de Markt lopen de potloodventers. Theatrale oude mannetjes die de situatie behoorlijk op de kop kunnen zetten. Jarno Di Parno laat een unieke magische mentalisten show zien vol ongelooflijke voorspellingen in de act “Back From The Future” Op de Markt is het de band In Alle Staten die met een optreden, vol bekende Nederpoppers en internationale klassiekers, de avond afsluit. Cafe Leuven heeft de topformatie Hillstreet in huis. Een muzikaal feest met hits van alle tijden. The John Hayes Project maakt Cafe Schiller onveilig. De muzikant van Mothers Finest brengt soulvolle funkrock met eigen band. Op het podium van cafe De Malle Babbel staat DJ Jan Smit Hij sluit de avond af met alles wat dansbaar is, van House tot Strauss.

Voor kinderen is er veel te beleven op donderdag 9 augustus in het centrum van het dorp. Vanaf 15.00 uur is er weer de kinderrommelmarkt op de Haartsestraat, er staat een springkussen en er zijn andere activiteiten. De braderie slingert door de straten langs de terrassen en er zijn een aantal theateracts te bekijken. Doublee verzorgt steltentheater met een persiflage act op Pinoccio en Gepetto, de voorstellingen zijn te zien op de markt. Mi Grande is een zeepbellengek, die reusachtige bellen de lucht in blaast. Ze vliegen met de wind mee en door interactie met het publiek, probeert hij alles in goede banen te leiden. Kolderiek en muzikaal is Koelala. Een hilarische act die zich verplaatst op een rondrijdende koe. Als de braderie rond 22.00 uur ten einde loopt start op de Markt de band According to Mary. Heerlijke rockcovers die dampen en swingen met een hoog meezinggehalte. Fragment heeft dit jaar als try-out De Zwarte Cross voor hun optreden in Cafe Leuven tijdens de Aaltendagen. Drie Engelsen die al jaren ons land platspelen. In Cafe Schiller zijn het vanavond de Belgen van Blunt. Stevig swingende Folkrock. Cafe De Malle Babbel heeft vanavond het debuut van De Malle Babbel Houseband met hits uit alle tijden.

De laatste Aaltendag van 2012, donderdag 16 augustus, biedt weer spektakel in het centrum van het dorp. De grote braderie slingert door de straten en er zijn weer activiteiten voor alle leeftijden. Terwijl de kooplui hun waren slijten is er volop theater en muziek. De allerkleinsten kunnen zich weer laten schminken en het springkussen op. De zolders en kelders worden leeg verkocht op de grote kinderrommelmarkt op de Haartsestraat. De zeepbellengek haalt weer grappen en grollen uit met zijn reuzen zeepbellen. De wind blaast ze door de straten en er ontstaan vreemde situaties. De fietsende dj zorgt dat overal op de braderie een vrolijk deuntje klinkt en ’s avonds geeft het evergreenkoor een voorstelling. Op de markt zijn er de levende standbeelden van Living Arts Zutphen. Artistiek geschminkt en gekleed weten zij het publiek te verrassen. Het grote muziekpodium op de Markt heeft daarna de formatie Don’t Shoot met Nederlandstalige toppers en swingende feestnummers. Qrisis is terug in cafe De Malle Babbel met de laatste hits DJ Lindo Duvall in cafe Leuven behoeft geen toelichting en dat is ook niet nodig voor de swingende muziek van Narrow Escape in cafe Schiller. De live muziek op de vier podia begint als de braderie in het centrum ten einde loopt.Ander nieuws