AD ’69 wint met 1-0 thuis van Rekken en blijft koploper

AALTEN - Na de nederlaag afgelopen zondag uit tegen Reünie (Borculo) met 1-0, waarbij AD’69 niet goed voor de dag kwam, viel het achteraf nog mee met het verlies van drie punten. Want de nummers 2,3 en 4 lieten ook punten liggen. FC Eibergen verloor met 2-0 in Zelhem., Keijenburgse Boys kwam niet langs Erix thuis(3-3) en Ruurlo kwam uit tegen Rekken niet verder dan 0-0. Alleen Vios B. pakte de volle winst en staat nu op 6 punten van AD’69 met 34 punten net zoals Ruurlo. Keijenburgse Boys en FC Eibergen hebben beiden 35 punten. AD’69 staat eerste met 40 punten.

Nu thuis tegen Spcl. Rekken. AD’69 had de uitwedstrijd in het najaar van 2016 gelijk gespeeld (1-1). AD’69 leidde toen met 1-0 en kreeg via een penalty de kans op 2-0 in de 2e helft , die het echter miste. In de laatste minuut van de blessuretijd werd het alsnog gelijk door een rollertje door de 16-meter heen. Vandaag moest AD’69 Michiel Ebbers en Tim Bennink missen. Beiden waren geblesseerd geraakt in Reünie ofschoon Michiel al langer last had. Dus werden de spelers, die net weer van een blessure hersteld waren, Rob Leber en Bram Dekkers, meteen voor de leeuwen gegooid. Michiel Ebbers was de laatste dagen gelukkig in zoverre hersteld dat hij een 20–tal minuten zou kunnen spelen. Ook Roel Penterman moest namelijk door studie verstek laten gaan.

Onder leiding van scheidsrechter Christina was het Noah Grevink van AD’69 JO9-3 die, als pupil van de week, scoorde. (Deed ze gisteren voor JO9-3 ook al). Na een minuut stilte in verband met het overlijden van een erelid van Spcl. Rekken startte AD’69 om 14.08 uur aanvallend. Het wist dat het vandaag winnen moest. Na 4 minuten was het Djayen Baboe die voorzette en Tom Elferink, die in kwam lopen, kopte de bal naar de hoek, waar de keeper van Rekken net bij kon. Enkele minuten later kreeg Dylan Bauhuis een goede kans door goed stoorwerk van Rob Leber. Het schot redde de keeper, nu in de andere hoek, tot corner, die niets opleverde. Na 10 minuten was Rekken voor het eerst voor de goal van AD’69. Het mocht een vrije trap nemen na een overtreding op de rand van de 16-meter. De bal werd wel hard maar onzuiver in de muur geschoten. Een 10 minuten later werd een diep gespeelde bal een gevaar voor AD’69. De snelle rechtsbuiten was echter niet op tijd bij de bal, omdat doelman Erik Heuvel van AD’69, zijn doel uitkomend, deze kans onderschepte, En toen had het 1-0 moeten worden. In de 21ste minuut dook Djayen Baboe ineens alleen voor de keeper van Spcl. Rekken op. In plaats van een bal geplaatst langs de keeper te schieten, schoot hij de bal hard en hoog over het doel van Spcl. Rekken. Rekken kreeg geel voor het onderuit halen van Dylan Bauhuis In de 35ste minuut kwam Rekken over rechts erdoor. De voorzet werd door Nick v.d.Luyt ingekopt maar ging bij de andere paal langs het doel over de achterlijn. AD’69 mazzelde. Drie minuten later brak Dylan Bauhuis over links uit. Hij passeerde enkele spelers, maar kwam struikelend de 16-meter binnen, waar de bal tot corner gewerkt werd. In dezelfde minuut zette AD’69 een goede aanval op. Via Nick Ebbers en Rob Leber die een 1-2 combinatie aanging met Tom Elferink werd de bal door laatst- genoemde naast getikt. De kansen bleven nu voor AD’69 komen. Dylan Bauhuis zette voor , maar Tom Elferink kon opnieuw het doel niet vinden en kopte naast. AD’69 speelde te gehaast om doeltreffend te zijn. In de laatste minuut had AD’69 echt pech. Dylan Bauhuis werd vrij gespeeld op de 18-meter voor het doel van Rekken en hij draaide bij zijn tegenstander weg. Met zijn linker haalde hij uit. Loeihard kwam de bal tegen de paal het veld weer in, waar Spcl. Rekken de bal wegwerkte. Rust 0-0.

Geen wissels voor de 2e helft. AD’69 begon opnieuw aanvallend. Een vrije trap voor het onderuit lopen van Tom Elferink, schoot Dylan Bauhuis over. Even later speelde Reçep Kaya zijn tegenstander uit en schoot de bal net naast. Rekken moest door een blessure wisselen(hamstring) En na 55 minuten dachten de toeschouwers dat AD’69 zou scoren. Dylan ging op links erdoor. Djayen Baboe die aangespeeld werd tikte de bal tegen de keeper aan en de rebound van Tom Elferink leek een doelpunt op te leveren. Maar Tom kreeg de bal niet onder controle. Na 60 minuten draaide Sven Breukelaar een bal in de 16-meter van Rekken, maar zowel Tom Elferink als Djayen Baboe kwamen een teenlengte tekort om de bal het laatste tikje te geven. Reçep Kaya werd gewisseld voor Michiel Ebbers. Spcl.Rekken streed voor het ene puntje en leek dat te overleven. Een 2e gele kaart voor treuzelen bij een ingooi voor Spcl.Rekken. Dan de 65ste minuut. Een pass van Maik Gerling bereikte over links Michiel Ebbers, die op de keeper afging. In plaats de bal breed te schuiven op de alleen voor het doel opduikende Dylan Bauhuis, die dan een leeg doel voor zich had gehad, schoot Michiel de bal langs de keeper, maar ook langs de paal. Dit had 1-0 moeten zijn. AD’69 werd er moedeloos van. Rekken wisselde. Zelfs een viertal corners achtereen leverden voor AD’69 geen doelpunt op. Bij de laatste corner kopte Rik Pastoors de bal door op Rob Leber die tot zijn eigen ontsteltenis de bal net naast de paal kopte. Djayen Baboe ging en Matthijs ten Bruin kwam erin bij AD’69. Matthijs was 2 jaar geblesseerd geweest en enkele keren geopereerd. De snelle speler zorgde voor snelheid over rechts. AD’69 gooide alles naar voren. AD’69 wisselde voor de laatste keer. Voor het onderuit halen van Bram Dekkers, kreeg AD’69 een vrije trap maar Bram moest eruit(hopelijk niet opnieuw een blessure) en Tom te Brinke kwam erbij. Ook Rekken wisselde nu. Matthijs ten Bruin schoot een bal hard via de lat over. En toen kreeg Rekken zijn grootste kans. Te ver oprukken zorgde ervoor dat bij een lang gespeelde bal de snelle speler van Rekken door kon lopen. Erik Heuvel redde de 1 op 1 situatie. Het zou niet verdiend geweest zijn voor Rekken, maar daar had niemand van Rekken om gemaald. Met nog een 2 minuten te spelen en daarna nog blessure tijd bracht vanaf rechts Dylan Bauhuis de bal voor het doel. En daar dook Nick Ebbers op die met een rake kopbal de keeper van Rekken verschalkte (1-0). En Nick was het nu juist, die in Rekken de penalty miste en AD’69 daar op 0-2 had kunnen zetten. Dus dubbele vreugde door deze goal van hem. Niet veel later floot de scheidsrechter af. AD’69 had met het kleinst mogelijke verschil gewonnen.(1-0)

Arno Heersink had de volgende opstelling:. doel: Erik Heuvel, achter: Bram Dekkers, Sven Breukelaar, Rik Pastoors en Maik Gerling midden: Reçep Kaya Rob Leber en Nick Ebbers voor: Dylan Bauhuis, Djayen Baboe en Tom Elferink, reserves: Anthony Ikink (A1) doelman, Peter te Paske  Tom te Brinke, Michiel Ebbers en Matthijs ten Bruin.

a.s. zondag speelt AD’69 uit tegen Zelhem (14.00 uur) dat de laatste weken goed op dreef is