AD’69 1 flink onderuit tegen RKZVC

AALTEN - AD'69 is er niet in geslaagd de aansluiting met de top te bewerkstelligen. De wedstrijd uit tegen RKZVC ging met 4-0 verloren. AD'69 moest door de blessuregolf het elftal flink aanpassen. Voorin werd Gijs Pastoors geposteerd van AD'69 3, terwijl de spits van AD'69 2 Stephan Tinnevelt op de bank plaats nam. Bashkim Afuzi en natuurlijk Tim Bennink worden voorin flink gemist. Maar ook achterin was het passen en meten. De geblesseeerde Tom te Brinke(op de reservebank) en de geschorste Maik Gerling waren daar niet aanwezig. Gelukkig kon de zondag uitgevallen Robin Schokkin weer spelen en was ook Sander Mengerink er weer bij(reservebank). Maar omzettingen moest AD'69 dus wel doen. RKZVC dat als gedoodverfde kampioen gepresenteerd was, had dat tot nu toe nog niet echt laten zien. Behalve de eerste wedstrijd dan die met 6-1 van Dinxperlo werd gewonnen. Maar daarna volgden nederlagen tegen Witkampers thuis(0-2 en uit tegen Etten(2-0) en Reunie (2-1). AD'69 verloor maar 1 duel, maar wel verrassend thuis tegen MEC (2-3). De wedstrijd: AD'69 had na 1 minuut (net als vorige week uit tegen Spcl.Lochem) de kans op 0-1. Zelf de speler was dezelfde ...Michael Ebbers. Hij werd op de 16 meter vrijgespeeld en schoot hard in. De keeper redde en in de rebound was Dylan Bauhuis te laat. Daarna golfde het spel op en neer. In de 20ste minuut nam RKZVC een snelle vrije trap waardoor de rechterspits vrij kwam. Hij schoot echter op de voet van doelman Huib Jonkman. In de aanval daarop van AD'69 schoot Dylan Bauhuis hard in , maar de keeper redde tot corner. In de 32ste minuut 1-0. Een hard schot kreeg Huib Jonkman niet onder controle en Lloyd Boerboom schoot de rebound binnen. AD'69 bleef voorin verder onmachtig en RKZVC ging dreigender spelen. Er waren enkele kansen op de 2-0 maar voor de rest hield Huib Jonkman zijn doel schoon. Na rust wilde AD'69 wel maar schiep zich geen kansen. Tom te Brinke kwam in de 15e minuut in het veld voor Rik Pastoors. De omzettingen in de achterhoede die volgden deden de achterhoede van AD'69 niet goed. Tom te Brinke werd op rechts uitgespeeld, de bal werd in de achterhoede van AD'69 niet meer weggewerkt en werd breed gelegd en Lloyd Boerboom kon ongehinderd de 2-0 laten aantekenen. RKZVC was hierna heer en meester. Een overtreding in de 16 meter werd met een penalty bestraft. Twee keer over( ook de rebound) was de bal voor Huib Jonkman , die hiermee de 3-0 voorkwam. Echter deze kwam er wel. Uit een corner taste de doelman van AD'69 mis en Nick Ebbers redde met de hand de 3-0. Opnieuw een penalty en opnieuw redde Huib , maar nu was de rebound wel raak(3-0) en weer was het Lloyd Boerboom. AD'69 ging nu één op één spelen en kwam nu wel voor de goal van RKZVC. De inmiddels ingevallen Stefan Tinnevelt( voor Gijs Pastoors, AD'69 3 ) van AD'69 2 ging op rechts spelen. Kansen op een goal waren er voor Dylan Bauhuis (bal op de lat) en Bram Koelman( bal net over) Meer wapenfeiten waren er voor AD'69 niet te melden. AD's beste speler deze middag Djayen Baboe kon alleen het tij ook niet meer keren. Het werd zelfs 4-0 in de 90ste minuut toen de bal ongehinderd ingekopt kon worden door opnieuw Lloyd Boerboom nadat de achterhoede van AD'69 aan het zwemmen was gekomen. Foto's: Clemens Meting [nggallery id=313]