AD’69 1 verliest 2e bekerduel. Sp Neede – AD’69 4-1

AALTEN - Dinsdagmiddag 17:30 uur, uit alle windrichtingen moest het jonge grut haasten om maar op tijd in Aalten te zijn. Om op 18:45 te kunnen bekeren in en tegen derdeklasser Sp Neede moesten en zouden we om uiterlijk 18:10 in Neede arriveren. TomTom gaf 36 minuten reistijd aan dus veel speling was er niet. Sommigen konden niet anders dan met eigen vervoer vanaf de werkplek naar Neede komen maar uiteindelijk kwam de Tiemsjef en zijn gevolg keurig op tijd (18:08) op het sportcomplex aan alwaar een geheel ontspannen Sander ons kon ontvangen in zijn eigen darkroom, kleedkamer 2, waar het aan licht ontbrak gedurende ons gehele verblijf. Mochten er dus tijdens het douchen zeepjes kwijt zijn geraakt, bij het Kruitvat zijn ze in de aanbieding. Tijdens het warmlopen bleek al dat het broeierig warm boven het kunstgras was en zou een vraag kunnen zijn in hoeverre men daarmee zou omgaan, kwistig met krachten gooien zou wel's duur kunnen komen te staan. Al gauw bleek na de aftrap dat AD wederom voor een snelle start had gekozen, de bal kwam alras in Aaltens bezit en binnen anderhalve minuut stond de Benjamin van het veld voor de keeper. Nu zorgde hij voor geen gevaar maar het bleek al snel dat vooral dat het vele rubber op het veld sterk vertragend werkte, vooral bij hoge ballen. Les 1: bij een nat veld schiet de bal door, bij een kurkdroog veld vertraagd de bal en dus loont het er achter na te gaan. AD was vooral in de eerste fase van de wedstrijd fel op de bal en Neede had er in eerste instantie moeite mee, voorbeeld was het vele storen en onderscheppen van de bal oa van Michiel. Dat de scheids een aantal van deze onderscheppingen kwalificeerde als overtredingen was onjuist en frustrerend, tegelijkertijd kan AD er wat van leren om ook wat vaker het gras op te zoeken en er een vrije trap aan over te houden. AD kiest te vaak voor opstaan en weer doorgaan waardoor een scheids kiest voor voordeel terwijl het momentum allang voorbij is. Toch kreeg ook Neede in de 4e minuut de bal flankerend voor maar deze leverde geen gevaar op. Tien minuten later wederom een mogelijkheid voor Neede waar Tom zich verslikte in de rechtsbuiten van Neede, toch kwam Tom terug, maakte het de Neede-spits met de rest van de verdediging het zo moeilijk dat het met verkrachte eenden deze kans de nek omdraaide. Maar AD, dat zeker niet slechter was dan de hoger geklasseerde kreeg zijn kansjes met als ultiem voorbeeld voor Tim die vanuit een vrije trap de lat raakte. Na deze Lattenschuβ keerde de wedstrijd, AD werd meer in de verdediging gedrukt en vooral over rechts zagen de Needenaren hun kans om eenmaal de aanvalslinie van AD gepasseerd te hebben, met hun linkerverdediger de linksbuiten te bereiken met messcherpe passes om over en langs Tom heen. Dat Tom hier niet helemaal blij mee was en wellicht de foute schoenen hier debet aan waren, het feit dat het bijna 6 minuten duurde voordat Tom de tijd kreeg om zijn schoenen te wisselen, dat gaf wel aan dat de druk van Neede juist op zijn zone erg hoog was. Maar ook AD kreeg zijn kansen, oa in de 35e minuut toen Tim alleen voor de keeper kwam, zijn schot op doel werd halfhalf door de keeper weg gewerkt waarbij de bal tegen de verkeerde been van Michiel aan kwam. Het schotje wat daaruit kwam verdween rechtsnaast het doel. De snelle opening die de keeper vervolgens vond over de linkerflank van het veld zorgde voor een angstig moment voor het aanwezige AD-publiek maar ook deze bal leverde uiteindelijk niets op. In de daarop volgende counter van AD (één minuut later) van Djayen ontstond de tweede kans voor Dylan maar ook nu weer vond hij de keeper op zijn weg. En wederom een counter van Neede over de linkerkant van het veld, nu werd Huib wel verslagen waardoor de 0-0 veranderde in een sippe 1-0. Dat AD hierdoor ietwat van slag was en zijn zaken niet defensief wist te regelen en op orde wist te brengen bleek 3 minuten later toen Neede wist te profiteren van geklungel in de AD-verdediging waardoor een bal als het ware keurig door eigen troepen aan de tegenstander werd aangeleverd. Van 0-0 naar 2-0 achter in nog geen 3 minuten doet de moed niet veel goeds. Veel meer gebeurde er niet in de eerste helft, in de pauze werd Tim gewisseld voor Bashkim. Tim had een trainingsachterstand opgelopen door zijn inmiddels herstelde schouderblessure en Bashkim had de start van de wedstrijd gemist ivm werkzaamheden. Misschien dat Neede dacht een makkie te hebben door de snelle goals uit de eerste helft en hoopten op een walkover, dat verklaarde misschien wel het trage tempo wat zij in de eerste minuten van de tweede helft lieten zien terwijl AD er juist op gebrand was om toch een snelle aansluiter te maken. Dit snelle spel leverde in de 49e min een mogelijkheid op voor Dylan die door de keeper werd neergelegd binnen de lijnen van de 16-meter, de meer dan terechte penalty werd verzilverd door de nestor van het team, aanvoerder Bram. AD bleef doorgaan op de ingeslagen weg en dat was dus richting het doel van Neede. Teun & Tom werden in de 60e minuut vervangen door het duo Sander & Robin en 120 seconden later zorgde het Aaltens collectief voor de ultieme kans op de gelijkmaker toen Djayen een puntgave voorzet kon geven aan Bashkim. Bashkim nam de bal aan , een semi-omhaal volgde en alles was perfect, helaas schampte de bal een rug van een verdediger en wist de keeper de bal perfect over de lat te tikken, dit had hem kunnen zijn maar helaas. Ook uit de corner volgde een mogelijkheid voor Bashkim maar weer was de keeper een winnaar in deze. Michiel werd in de 66eminuut wederom afgefloten hoewel ook hier niet echt een overtreding zichtbaar was (in ieder geval vanuit Aaltens oogpunt), helaas bleek toch hun nr 8 dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Wederom een kans voor AD in de 68e min voor Michiel maar wederom gestuit door de keeper, het mocht waarschijnlijk niet zo zijn in deze wedstrijd. Maar ook Neede kreeg zijn kansjes oa in de 69e minuut maar deze voorzet werd door iedereen en alles gemist. Voor een stukje cabaret en ontspanning zorgde de balvirtuoos BramK die een acrobatische balaanname liet zien op de rand van de 16. De staande ovatie vanaf de bank werd achteloos weg gewuifd . Toch werd zo vanaf de 70e minuut het spel wat schimmiger, veel kleine overtredingen aan beide zijden waarmee Neede toch slimmer (zie boven) mee wist om te gaan. Bij AD ging ook steeds meer mis, slechte passes, misverstanden, het liep niet meer. De 3-1 die Neede uiteindelijk in de 77e minuut wist te scoren was geheel op konto van de doelpuntenmaker te schrijven, de 4-1 daarentegen mag AD zichzelf aanrekenen, foute balaanname en vervolgens fout wegtrappen van de bal gaf de laatste doelpuntenmaker van deze wedstrijd de opgelegde mogelijkheid om de mooiste goal van de wedstrijd te scoren met een perfect schot vanaf de 25 meter. Djayen kreeg in de 86e minuut nog een kans en de wijze waarop deze gemist werd was symbolisch voor het geloof in eigen kunnen vanaf de 70e minuut. Tja wat moet je dr van zeggen. Misschien dat als we vaker hadden gescoord..... had derdeklasser Neede misschien een tandje bij geschakeld. Als 2 onnodige tegendoelpunten waren voorkomen dan..... ja als als....laten we deze wedstrijd beschouwen als een wijze les en de opgedane kennis aanstaande zondag gebruiken tegen HSC'21 -2 als we onze 3e bekerwedstrijd spelen tegen wederom een derdeklasser. Thuis op sportpark Zuid om 11:00, nu zijt wellekome... Opstelling: Huib, Tom, BramK, Rik, Bob, BramD,Teun,Dylan, Michiel, Tim, Djayen wissels: Bashkim Sander RobinW Tekst: Door: Ron van der Leij Foto's: Clemens Menting [nggallery id=248]