Header image

Alan Gascoigne Trio live in Bredevoort

BREDEVOORT - Het Alan Gascoigne Trio (AG3) is het Rock ‘n Roll trio van voormalig Normaal gitarist Alan Gascoigne. Deze band verzorgt het 3e ZOMERCONCERT ZONDAG 15 JULI onder de bomen van ’t Zand in Bredevoort. Vanaf 12.00 uur kan het publiek genieten van Roots Music (Rock ’n Roll, met een vleugje Jazz, Blues, Rockbilly en Country). Alan laat een veelzijdig gitaarspel horen en ook laat hij andere stijlen als slide- en lapsteel zien en horen. Alan Gascoigne komt naar Bredevoort met de nieuwe drummer Fred Bonthuis. Hij vervangt Mike Visser die naar The Backcorner Boogie Band vertrok. Maar met de vaste contrabassist Leon Nijman staat er een hecht mizikaal trio.

Het Alan Gascoigne Trio speelde de afgelopen 3 jaar onder meer op De Zwarte Cross, Paaspop Zieuwent en Huntenpop. Ook speelden ze regelmatig in café’s en gaf het enkele postzegelconcerten. Ook was AG3 te zien en te horen op o.a. VPRO (tv), TV/Radio Gelderland en Optimaal FM. Zomer 2011 toerde het Alan Gascoigne Trio samen met de Hanomag tractor van Sander van Raaij door de Achterhoek als “publiekstrekker” voor Cultuurzomer Achterhoek. Een kleine greep van artiesten uit het repertoire: Chuck Berry, Johnny Cash, The Beatles, Rory Gallagher, David Lindley, Carl Perkins, Elvis Presley, Albert Lee, Eddie Cochran, The Blasters, Delbert McClinton, Duke Robillard, Gene Vincent, Ry Cooder, Litlle Richard, Jimi Hendrix, KC Douglas, The Rolling Stones, Surfaris, The Ventures.

Ook eigen werk ontbreekt niet, dit naar eigen zeggen, om het niveau van de setlist omhoog te krikken. Beleef Het Alan Gascoigne Trio in de pure vorm, waan je terug bij de oorsprong en proef de authentieke sound live op een zomerzondag in Bredevoort. De Zomerconcerten zijn gratis (vrije gift) en gaan alleen door bij mooi terrasweer. Info hierover via VVV Bredevoort, tel: 0543-452380. Organisatie: Stichting Bredevoort Kunstmanifestatie(SBK). De Bredevoortse Zomerconcerten maken deel uit van het project Cultuurzomer Achterhoek en worden ondersteund door het Toeristisch Platform Gemeente Aalten en de Rabobank Achterhoek-Oost. Info: bestuur@sbkbredevoort.nlAnder nieuws