Header image

AZSV geeft De Graafschap goed partij.

AALTEN - AZSV speelde afgelopen vrijdagavond op Sportpark Villekamp een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. De kersverse eredivisionist verscheen in de sterkste opstelling maar kon beslist nog niet overtuigen. AZSV, met een aantal nieuwe gezichten, deed dat wel, vooral in verdedigend opzicht. Het werd zo uiteindelijk een 0-4 overwinning voor De Graafschap na een 0-2 ruststand. De Graafschap speelde te statisch en de AZSV-verdediging bleef tot vlak voor rust redelijk gemakkelijk overeind. Keeper Ruud Kempers kende enkele sterke momenten, terwijl in het centrum van de verdediging Martijn Beltman en Patrick Wamelink hun tegenstanders vaak de baas waren. 20100716_2_16888.jpg De beide vleugelverdedigers waren nieuw. Op links speelde de van de junioren overgekomen Thomas Rots en op links de ex-De Graafschapspeler Freek Mulder. Beide bleven goed overeind. Op het middenveld viel de terugkeer van Manfred Graven op. Samen met Stijn ter Haar en de erg balvaste Mart Schutten zorgde hij voor een goede middenveldbezetting waaraan de rood-witten het komende seizoen nog veel plezier kunnen beleven. Aanvallend was het wat minder. Tim Eisink (ex-Vosseveld), Roy Berenschot en Jan Hendrik Oldenhave konden slechts sporadisch voor het doel van Boy Waterman komen. Toch moest de verdediging van De Graafschap steeds alert blijven bij snelle AZSV-uitvallen. In de 37e minuut passeerde Rogier Meijer Ruud Kempers met een mooie boogbal, terwijl Jordi Buijs in de 42e minuut met een vrije trap keeper Ruud Kempers verschalkte. Na rust stond Igor Rijkse (ex-Concordia W) bij AZSV onder de lat. Ook hij gaf een overtuigend visitekaartje af met een aantal goede reddingen. Tom ter Maat (teruggekomen van Longa’30), Gert Jan Navis en Frank Navis speelden in de tweede helft mee, terwijl Patrick van Egmond (ex-SKVW) en Kelvin Mateman (overgekomen uit AZSV 2) ook nog iets van hun kwaliteiten konden laten zien. De Graafschap kwam ook na rust niet verder dan twee doelpunten. Eerst was het Hugo Bargas die in de 62e minuut een afgeslagen bal ineens op zijn pantoffel nam, terwijl dezelfde speler in de 81e minuut voor de 0-4 eindstand zorgde uit een listig genomen vrije trap. Al met al een wedstrijd waarin De Graafschap liet zien nog niet klaar te zijn voor een nieuw avontuur in de Eredivisie en waarin AZSV haar supporters hoop gaf op een goed seizoen in de 2e klasse onder leiding van de nieuwe trainer Dennis van Toor en zijn assistent Eddy Hoornstra. In de rust van de wedstrijd werd op gepaste wijze afscheid genomen van een aantal mensen. In de eerste plaats was dat de vorig seizoen ingevallen trainer Laurens Knippenborg. Verder stoppen in het begeleidingsteam Jan ter Haar en Gerrit Meinen, In het veld stoppen de volgende spelers bij AZSV: Luuk Jansen (terug naar DZC’68), Kevin Vaags (gaat alleen in de zaal spelen), Richard te Selle (stopt), Stefano Scevola en Milenko Visser (beiden naar DFS), Jozef Priecko (naar Ruurlo) en Roy Stinissen (stopt). Voor zover aanwezig kregen deze mensen als dank een bos bloemen overhandigd.