Belangrijke zege voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Afgelopen zaterdag waren de tribunes in sporthal ’t Spilbroek in Neede goed gevuld, het publiek van zowel Elite/Dynamo als AAA BOVO was naar de hal gekomen om hun team te ondersteunen in een belangrijk duel. Streden de twee volleybalploegen vorig jaar nog tegen elkaar om het kampioenschap, dit jaar vechten ze beide – een divisie hoger – tegen degradatie. Vorig jaar trok BOVO aan het langste einde, dit seizoen presteert Dynamo echter beter. Het zijn hoe dan ook wedstrijden die garant staan voor het nodige spektakel, zowel op de tribune als in het veld.

BOVO begon erg scherp aan de eerste set, wat Dynamo blijkbaar verraste. De thuisploeg was compleet de weg kwijt en sloeg menige bal richting de achterwand. Na enig gemopper en gesnauw in eigen veld wist Dynamo zich te herpakken, terwijl de concentratie bij BOVO verslapte. De achterstand was echter te groot voor Dynamo om bij te halen en BOVO won de eerste set met 16-25.

In de tweede set gebeurde wat men aan het einde van de eerste set al zag aankomen; Dynamo domineerde het spel en pakte deze set met 25-20. Helemaal terug in de wedstrijd speelde Dynamo ook in de derde set het betere volleybal en ook deze ging naar de dames uit Neede, met 25-16. De vierde set wist BOVO dat er iets moest gebeuren, de concentratie moest hervonden worden en de eigen foutenlast moest omlaag. Maar de Dynamo-trein was op stoom en BOVO kreeg het niet voor elkaar om überhaupt maar in de buurt van Dynamo te komen. De achterstand werd groter en groter en de wedstrijd leek rijp voor een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Met een time-out, een blokversterking en een wissel op servicepositie wist coach Norbert Olbing echter wonderbaarlijk het tij te keren. BOVO wist weer druk te zetten en eigenlijk meteen begon de Dynamo-locomotief te mopperen en te sputteren. Ondanks de forse achterstand op het scorebord roken de Aaltense dames bloed en punt voor punt knokten ze zich terug in de wedstrijd. Het publiek liet zich horen en duwde BOVO over de eindstreep; met 24-26 ging deze zwaarbevochten vierde set naar BOVO. Dynamo stond perplex en was druk met zichzelf toen BOVO alweer aan de vijfde set begon. Gesterkt door de prestatie van de vorige set brachten ze Dynamo de genadeklap toe en wonnen ook de laatste set, met 7-15.

Hoewel BOVO ook deze wedstrijd absoluut niet constant volleybalde en het niveau nog lang niet is wat het wezen moet, was dit een cruciale overwinning. BOVO zette zaterdag mentaal een prestatie van formaat neer en deelde rake klappen uit aan concurrent Dynamo. De drie punten zorgen ervoor dat het gat met Longa’59 Dames 2 is gekrompen tot vijf punten en het zelfvertrouwen is gegroeid. Steeds zonder punten richting de kleedkamer te worden gestuurd, gaat je immers niet in de koude kleren zitten. De eerstvolgende wedstrijd is de inhaalwedstrijd tegen Wevo’70. Die zal op donderdagavond 14 februari om 20.30 uur worden gespeeld in Weerselo.