Bovo Dames 1 pakt de draad weer op!

AALTEN - Na de 3-1 winst tegen Tante Sien Esch Stars speelden we de maandag daarna in de beker tegen Apollo DS3 uit Borne. Dit team komt uit in de promotieklasse, maar we wisten dat we een goede en sterke tegenstander konden verwachten. En goed waren ze inderdaad: vanaf de eerste servicebeurt had Apollo ons in haar greep en we kwamen niet onder de druk uit. Helaas konden we ons eigen spelletje niet spelen en verloren we de wedstrijd met 3-0. Setstanden: 25-21, 25-13 en 25-20. Het enige voordeel van dit verlies was dat we geen verre doordeweekse wedstrijden meer hoeven te spelen.

Na het verlies tegen Apollo hadden we één training om onze focus weer richting de competitie te zetten. Vrijdagavond moesten we om 21:00 uur aantreden tegen het derde damesteam van SV DynamoApeldoorn. Helaas konden we ook daar ons eigen spelletje niet spelen. De eerste set eindigde in 26-28 voor ons na meerdere setpunten over en weer verspeeld te hebben. Daarna walsde Dynamo over ons heen en haalde de tweede set binnen met 25-17. In de derde set konden we ons herstellen en een 2-1 voorsprong in sets pakken door de derde set te winnen met 25-18. In de vierde set hadden we kans om de wedstrijd met 3-1 te winnen, maar helaas hebben we de winst zelf uit handen gegeven en won Dynamo de vierde set met minimaal verschil: 25-23. In de vijfde set stapten we het veld in met de overtuiging dat we als winnaar van het veld konden stappen. Met dezelfde overtuiging speelden de dames van Dynamo ook en zij wisten hun overtuiging te belonen door de set met 15-12 en dus de wedstrijd met 3-2 te winnen.

De week daarna hadden we een week rust. Even geen volleybal, even geen gestress en gevlieg voor de meesten van ons en even de tijd hebben voor andere dingen. Dat deed ons als team goed. Maandag en woensdag werd er goed getraind en iedereen had weer zin om een potje volleybal te spelen. Zaterdag zou Twente ’05 DS1 bij ons op bezoek komen. Een mooi affiche: de nummer drie tegen de nummer vier uit de derde divisie A.

Vanaf het eerste fluitsignaal hebben we laten zien dat we zin hadden in het spelletje en we hielden de dames van Twente goed onder druk: door een sterke service lieten we hen de fouten maken. Daarnaast lag de pass goed, konden onze spelverdeelsters iedere aanvalster op elke positie bedienen en werden de ballen op allerlei manieren bij de dames van Twente op de grond geploft. De eerste set wonnen we met 25-16 en de tweede met 25-21. Geen vuiltje aan de lucht zou iedere toeschouwer gedacht hebben, maar helaas bleek het anders te zijn. In de derde set bleek onze vechtlust verdwenen en gingen we slordiger spelen. Op die manier hielpen we de lange dames van Twente beter in hun spel en zij gingen er dan ook verdiend met de setwinst vandoor: 16-25. In de vierde set konden we onze manier van spelen weer laten zien, maar niet voldoende. Op 21-19 voor leek er niets aan de hand, maar daarna lieten we de dames van Twente doordenderen naar een setwinst van 22-25. Een tweede competitie-vijfsetter was een feit. Dit keer konden we de vijfde set wel naar onze hand zetten: met 15-10 was de 3-2 overwinning een feit!

Nu hebben we weer één training om wat puntjes op de i te zetten om vervolgens op woensdagavond 21:00 uur in de Stationshal aan te treden tegen Lutheria DS1. Na de afgelopen wedstrijden is het nu de nummer twee tegen de nummer drie. Als we de prognose van de Nevobo moeten geloven, zit onze derde vijfsetter dit seizoen er aan te komen en zullen we voor de tweede keer als verliezer van het veld stappen. Maar dat willen wij natuurlijk niet laten gebeuren. We gaan volle bak om zoveel mogelijk punten in huis te houden en kunnen daarbij alle steun gebruiken. Dus: tot woensdagavond?!