Header image

Bovo Dames Aalten op stoom richting kampioenschap!

AALTEN - De tribune stroomde vol, steeds meer rumoer in de zaal, een high five van alle pupillen die aanwezig waren en na de opslag van mini Lola was de wedstrijd begonnen. Een wedstrijd waarin het verschil gemaakt kan worden in de strijd om het kampioenschap. Een wedstrijd waarin we heel sterk uit de startblokken gingen en dit niveau ook heel goed vast konden houden. Door een goede service konden we de dames van Rosstars vanaf het begin onder druk zetten. Hierdoor konden we in de eerste set langzaam een voorsprong opbouwen. De rust werd bewaart en het goede spel werd voortgezet. Tijdens deze droomstart wisten we de eerste set met een stand van 25-18 binnen te slepen.

Tijdens de set wissel kon iedereen weer even rust pakken en uiteindelijk vol energie aan de tweede set beginnen. Het ging gelijk op in deze tweede set. En wederom konden we door veel servicedruk een voorsprong opbouwen. De bank van heren bier kwam wat losser en het publiek liet zich horen. Heerlijk, daar krijg je extra energie van. Nora kon het spel mooi verdelen en de ballen werden er ingeramd. Via de handen, langs de lijnen, langs het blok, ketsend door de verdediging of directe score; onze aanvallers waren goed op dreef. Zo wonnen we ook de tweede set, 25-17. Één van Mauro zijn favoriete uitspraken is: ‘pak ze bij de strot en als je ze dan hebt; doorduwen’. We hadden de tegenstander bij de strot vast, dus we wisten wat ons te doen stond: doorduwen! Met een geweldig publiek achter ons konden we doorstomen naar een overwinning.

3 sets gewonnen, wat een goed gevoel! Dit hadden we gehoopt, maar zeker niet verwacht. Helaas liepen we in de laatste set achter de feiten aan. We begonnen wat fouten te maken en Rosstars ging beter spelen. Met in ons achterhoofd het idee dat de kampioenshirtjes nog niet klaar lagen, sloten we de wedstrijd af met 3-1 overwinning. Thuis kampioen worden met een 4-0 overwinning zou deze fantastisch mooie wedstrijd bekronen. Maar het mocht niet Baten. Wij gaan op naar volgende week en hopen dan weer een leuk feestje te mogen vieren.

Zaterdag 23 april  spelen wij voor het kampioenschap tegen de huidige nummer 3 Lutheria. De wedstrijd begint om 18.00 uur in sporthal de Luttermolen in De Lutte. We hopen wederom op de geweldige steun van onze supporters