BOVO-dames boeken derde zege op rij

AALTEN - Coach Karel Mollevanger had er vooraf tegen Longa’59 Dames 3 een hard hoofd in gehad. Er zaten de volleybalsters van GUV Greven BOVO een aantal dingen tegen: aanvoerster Selma Leeuwenstein was grieperig en had knieklachten, Roosmarijn Baten kon niet meedoen vanwege een lastige enkelblessure (een aderlating). Het team had graag gezien dat de wedstrijd twee uur vroeger kon worden gespeeld afgelopen zaterdag. Dan had routinier Mirjam Greuter uit Dames 2 mee kunnen doen. Tegen DES (3-1 zege) had ze haar waarde al bewezen. Het zat er voor de Aaltense dames helaas niet in voor dit in de strijd tegen degradatie toch uiterst belangrijke treffen met de Lichtenvoordse opponent. Edoch, de jonge meidengroep van BOVO Dames 1 deed een ieder verbaasd staan. Vanaf het begin werd Longa’59 serverend onder druk gezet, er werd voor elke bal gestreden en het niveau aan BOVO-zijde was goed te noemen. De scheidsrechter floot ook nog eens sterk, hij straalde rust en overwicht uit en dat deed de wedstrijd eveneens goed. BOVO startte met Marjolein Stronks, Selma Leeuwenstein, Joanne Wikkerink, Marcella te Kolste, Elsemiek Baten en Mirjam te Brinke in de basis. Longa’59 kreeg geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. De Aaltense meiden scoorden veel op mid en vooral Marcella te Kolste was op dreef. Aanvoerster Selma Leeuwenstein zweepte haar ploeg op tot grote hoogten en gaf zelf telkenmale het goede voorbeeld met ijzersterke passing en vinnig aanvalswerk. Kortom, het liep als een trein voor BOVO in de eerste twee sets, met tweemaal 25-12 winst. De derde set is traditioneel moeilijk , maar BOVO bleef enthousiast doorgaan. Leonie Tijs voor Joanne Wikkerink bleek aanvallend ook nog eens een versterking. De eerste bal werd er meedogenloos hard in ‘gejast’. Roos Uffink bleek de derde set een goede wissel voor een even vermoeide Mirjam te Brinke. Onder het motto ‘Never change a winning team’ bleef de basis vier sets lang staan. Set drie ging dan ook soeverein maar BOVO, 25-20. Mollevanger was al tevreden geweest met 3-1, maar hield zijn ploeg voor om ook de extra set en daarmee het bonuspunt te pakken. Bij 19-22 leek dat even te mislukken. Moeilijk serverend kwam BOVO toch op 22-22. De fanatiek spelende Selma Leeuwenstein joeg de 23-22 binnen en Leonie Tijs scoorde met een geweldig killblock op de gevaarlijkste midaanvalster van Longa 25-22. De derde zege op rij, nu zelfs met 4-0, was een feit. Een fantastisch volleyballend antwoord tevens op de mentale tikjes voor de wedstrijd uitgedeeld. In één klap steeg het team van Martin Fles en Karel Mollevanger op de ranglijst naar plaats negen. Weliswaar slechts twee puntjes boven de degradatiestreep, maar het getoonde spel geeft zeer veel zelfvertrouwen voor de laatste twee wedstrijden. Komende vrijdag uit tegen AST Flash en zaterdag 17 april thuis tegen Dynamo-Neede, om 17.30 uur in de Aaltense Stationshal.