BOVO-heren naar de bekerfinale

AALTEN - De halve finale van de regiobeker stond vorige week woensdag op het programma voor de volleyballers van GUV Greven BOVO. Tegenstander in de eigen Stationshal was Longa’59 Heren 2, de kampioen in de regiodivisie waar ook BOVO deel van uitmaakt. Een sterke(re) tegenstander dus, maar de beker is altijd een ander verhaal. De Aaltense hal was weer goed gevuld met publiek dat was gekomen om ‘hun’ BOVO richting de finale te helpen. Voor BOVO startten Mengerink, Everts, Klein Bluemink, Oosterholt, Westerveld, Brockötter en als libero Hoftijzer. In de eerste set kwamen beide teams gelijkwaardig uit de startblokken, waarbij de thuisploeg toch wel wat gespannen speelde. Gelijkopgaand werd het einde van de set bereikt. Hierin bepaalden enkele persoonlijke fouten van het Aaltense team de eindstand op 20-25 voor Longa’59. In de tweede set speelde BOVO met meer bravoure en ging het zorgvuldiger om met de kansen die het kreeg. BOVO nam het initiatief in de wedstrijd over en werd daarbij gesteund door de aanhangers. Met succes, want de set werd met 25-19 gewonnen. In de derde set ging de strijd lang gelijk op, met lange rally’s waarin BOVO mooie punten kon scoren. Maar de Lichtenvoordse tegenstander was zeker nog niet van plan de strijd op te geven, met een spannende slotfase tot gevolg. Door aanvallend met overtuiging te blijven spelen, wist BOVO het beslissende punt binnen te halen, 26-24. In de vierde set gaf Longa’59 in het begin nog weerstand, maar vanaf een 6-6 tussenstand werd BOVO dominant. Met een zeer verzorgde pass en sterk aanvalsspel namen de Aaltenaren afstand, 25-15. Daarmee was de overwinning en een plaats in de bekerfinale voor BOVO een feit. Toen moest afgelopen zaterdag thuis nog de competitie worden afgesloten tegen Time Out’75 uit Diepenheim. Met de bekerwedstrijd nog in de benen kon BOVO niet meer overtuigen. Het ‘heilige moeten’ was weg en de foutenlast liep veel te hoog op. Toch werd er wel geknokt; zo wisten de lange Aaltense mannen de derde set met liefst 33-31 te winnen, maar de wedstrijd ging met 1-3 verloren. Hiermee is BOVO toch zeer verdienstelijk op een vijfde plek in de competitie geëindigd. Er is echter nog een toetje, in de vorm van de bekerfinale. Deze wordt op zaterdag 8 mei om 17.00 uur gespeeld in de Reggehal te Rijssen. Voor BOVO-supporters wordt er een bus georganiseerd; aanmelden kan via www.bovo-aalten.nl.