BOVO-jeugd scoort bij landelijke finale 2×2

AALTEN - Onder auspiciën van de Nederlandse Volleybalbond werd op donderdag 6 mei in de Hanzehal te Zutphen de landelijke finale 2x2 gehouden. In de voorronden werd er door 500 teams in drie leeftijdscategorieën met twee niveaus deelgenomen aan het NK. Vier jeugdteams van het Aaltense GUV Greven BOVO wisten na deelname aan de voorronden in onder meer Zeewolde, Assen, Aalten, Nunspeet, Hilversum, Borne en Alkmaar door te dringen naar de landelijke finale 2x2. Uit heel Nederland waren 48 teams voor de landelijke finale aangereisd naar Zutphen. Bij de leeftijdscategorie Jongens A-hoog deden twee BOVO’ers mee onder de teamnaam ‘Nee!Ja!’, te weten Nick van der Bend en Frank Willemsen. Bij Jongens A-laag speelden onder de naam Provo’s Fabian Kruisselbrink en Bob Uffink. Bij Meisjes B-hoog bracht BOVO twee teams in: ‘Pizza en Döner’ met Elsemiek Baten en Nora van der Bend, en ‘de Stofzuigers’ bestaande uit Joyce ten Brinke, Roos Uffink en Eline van der Werff. Helaas was Joyce ten Brinke, na haar goede bijdrage in de voorronden, verhinderd voor de landelijke finale. Onder aanmoediging van een aantal fans en ook ouders en familie werden de voorrondes van de landelijke finale voortreffelijk gespeeld waardoor drie teams in de kruisfinale belandden. Het was aeen prachtige dag met veel sfeer en ambiance. Uiteindelijk waren de jongens en meiden zeer tevreden met hun behaalde NK 2x2 resultaten. Het team ‘Nee!Ja!’ behaalde een prachtige vijfde plaats bij Jongens A-hoog. De Provo’s mochten in de leeftijdscategorie Jonges A-laag een bronzen medaille in ontvangst nemen. In de leeftijdscategorie Meisjes B-hoog behaalde ‘Pizza en Döner’ een verdienstelijke vierde plaats en ‘de Stofzuigers’ werden na een spannende finale Nederlands kampioen. Door deze geweldige prestaties is Aalten op nationaal volleybalgebied weer twee bronzen en drie gouden plakken rijker. Het was de tweede keer dat de NeVoBo dit evenement organiseerde en het was wederom een groot succes. Voor Elsemiek Baten en Roos Uffink was het hun tweede optreden bij de landelijke finale NK 2x2. In 2009 behaalden zij een derde plaats in de categorie C-hoog.