Header image

BOVO-meiden Nederlands kampioen 2×2

AALTEN - Afgelopen zondag vonden de Nederlandse Kampioenschappen 2x2 plaats in Zutphen.

Bij 2x2 spelen twee teams van elk twee spelers tegen elkaar op een half volleybalveld. De Aaltense volleybalvereniging AAA BOVO was vertegenwoordigd met drie teams in verschillende leeftijdscategorieën. Het team Lyfa eindigde op de achtste plaats in de categorie Meisjes C laag. Ze hadden een leuke dag met veel plezier en deden veel ervaring op. In Jongens C hoog bereikte het team JC1 een verdienstelijke vierde plaats. Hun wedstrijden moesten ze spelen tegen vaak zeer talentvolle jongens.

Het team Freilos (Christine Seyer en Eline van der Werff) speelde in de categorie Meisjes A hoog een volledige competitie in een poule van vier teams. Van de zes wedstrijden speelden ze er één gelijk en wonnen er vijf. Hierdoor werden ze eerste in de poule en moesten ze in de kruisfinales aantreden tegen de tweede van de andere poule. Deze wedstrijd won het Aaltense team met 19-13. Dus volgde de finale, tegen het team waarvan ze in de voorrondes niet hadden gewonnen. Het werd een zeer spannende strijd waarin het lange tijd gelijk opging. Uiteindelijk trokken Chrissi en Eline aan het langste eind en wonnen ze de wedstrijd met 25-20. Daarmee werden ze kampioen van Nederland.