Derde vijfsetter op rij voor AAA Bovo Heren 1

AALTEN - Afgelopen zaterdag kwam Wevoc uit Westervoort op bezoek bij de volleybalheren van AAA BOVO. De Aaltenaren begonnen fit en goed voorbereid aan de wedstrijd. De trainer had er van tevoren op gehamerd dat ze vanaf het begin scherp en geconcentreerd moesten spelen. Dit omdat ze in eerdere wedstrijden pas laat op gang kwamen en de eerste set daardoor vaak naar de tegenstander ging. Deze keer was het echter anders. Het spel van de BOVO-heren was niet geweldig, toch wisten ze de set te winnen met een klein verschil, 25-23.

Vervolgens konden de lange mannen van BOVO de tweede en derde set niet naar hun hand zetten. Op geen enkel gebied wisten ze te overtuigen. De koppen gingen hangen en er werden onnodig veel fouten gemaakt. Hierdoor gingen deze sets met 16-25 en 19-25 naar Wevoc. Om toch nog de wedstrijd in het voordeel van BOVO te laten uitvallen, was het zaak om de concentratie weer op te pakken en het aantal fouten te verminderen. Het werd een spannende vierde set, waarin op het eind het aantal persoonlijke fouten bij de tegenstander net iets hoger lag. Met 28-26 werd er een vijfde set uitgesleept.

Voor de Aaltense heren geen onbekend terrein. Maar ook nu lieten ze niet zien wat ze in zich hebben. Met een tussenstand van 2-8 werd er van kant gewisseld. Al eerder kwam BOVO van zo’n achterstand terug en met die gedachte in hun achterhoofd bleven de mannen voor de overwinning vechten. De achterstand bleek dit keer echter te groot te zijn. Met 9-15 was de set voor Wevoc en daarmee ook de 2-3 overwinning.

Komende zaterdag zijn de heren van AAA BOVO vrij. Zaterdag 4 december is in competitieverband de eerste wedstrijd waarin ze weer kunnen proberen om hun niveau wel te halen. Tegenstander in deze thuiswedstrijd, om 17.30 uur in de Stationshal, is Rivo Rijssen Heren 2, de nummer drie van de ranglijst. Tussendoor, op dinsdag 30 november, is er nog een bekerwedstrijd tegen WIK Steenderen.