Droomstart voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Afgelopen zaterdag beten de volleybaldames van AAA BOVO, vorig seizoen gedegradeerd naar de promotieklasse, het spits van de nieuwe competitie af in Terborg. Tegenstander Vollverijs Dames 1 was een oude bekende van het team, afgelopen jaren liepen de wedstrijden tussen deze twee ploegen vaak uit op een ware titanenstrijd. Helaas is Vollverijs dit seizoen aanzienlijk verzwakt en was er van echte tegenstand geen sprake, met een snelle 0-4 overwinning voor BOVO als resultaat.

Dat het de eerste set lang gelijk op ging, was dan ook meer te wijten aan het eigen spel van de Aaltense dames. De ‘druk’ om de favorietenrol waar te maken, zorgde ervoor dat BOVO wat voorzichtig startte. Er werd te weinig risico genomen in zowel service als aanval en ook de verdediging was niet optimaal. Maar omdat Vollverijs niet sterk genoeg was om hier echt van te profiteren, wist BOVO uiteindelijk toch de set met 23-25 binnen te slepen.

Deze setwinst gaf BOVO het nodige zelfvertrouwen en de daaropvolgende sets was het spel aanzienlijk beter. Powervolleybal werd afgewisseld met sluwe prikballetjes waar Vollverijs totaal geen antwoord op had. Tweemaal 14-25 op het scorebord zorgde voor een grote glimlach op eenieders gezicht. Met de winst op zak lijkt de vierde set dan altijd slechts een kwestie van afronden, toch is het altijd oppassen geblazen. Gelukkig was er ook hier geen vuiltje aan de lucht voor BOVO; de ploeg bleef goed spelen en won ook de laatste set. Het werd 16-25.

De vijf wedstrijdpunten zorgen ervoor dat BOVO de volgende wedstrijd in gaat als koploper. Hoewel dat een fantastisch gevoel is, is het goed om te beseffen dat er nog eenentwintig wedstrijden te gaan zijn. De eerste set liet zien dat het niet veel kost om een tegenstander in het zadel te helpen. Komende zaterdag zullen de Aaltense dames dan ook de lat weer zo hoog mogelijk moeten leggen voor tegenstander Vios Beltrum Dames 1. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Stationsplein te Aalten, aanvang 18.00 uur. Publiek is van harte welkom.