Eerste overwinning AAA BOVO Dames 1

AALTEN - De vele nederlagen waren ze zat; de volleybaldames van AAA Bovo wilden winnen afgelopen zaterdag. Er stond hen weer een onbekende tegenstander te wachten, Side-Out Dames 1 uit Zutphen, dat zesde op de ranglijst stond, dus boven BOVO. Toch hadden de Aaltense dames het gevoel dat er wel eens gewonnen zou kunnen worden.

BOVO begon de eerste set voortvarend en stond al snel voor, maar het moest wel hard knokken voor de punten. Door de goede service had de tegenstander geen goede pass. Zo kreeg vooral BOVO de kansen om te scoren en won het de set met 25-18. Dit gaf de Aaltense dames een extra boost om er voor te gaan. In de tweede set werd er heel goed gespeeld en had Side-Out geen kans, 25-11.

In de derde set moesten de dames van BOVO ervoor zorgen dat ze het goede spel bleven vasthouden. Ze hadden namelijk al eerder met 2-0 voorgestaan en de wedstrijd uiteindelijk toch in de vijfde set verloren. BOVO bleef inderdaad scherp, maar Side-Out had zichzelf hervonden. Er werd van beide kanten geknokt, maar BOVO bleek net iets te sterk, 25-21. Daarmee waren de Aaltense dames erg opgelucht: eindelijk een wedstrijd gewonnen.

Nu wilden ze ook de laatste set winnen, want de punten konden ze goed gebruiken. BOVO begon weer met goed spel, maar de dames uit Zutphen wilden toch ook wel graag een puntje meepakken. Het ging eerst nog aardig gelijk op, maar BOVO wist de concentratie beter vast te houden, 25-15.

Een 4-0 winst dus voor de dames van AAA Bovo, die goed speelden en dus een terechte overwinning hebben behaald. Komende zaterdag spelen ze om 14.00 uur thuis, voor de verandering in de Aladnahal. Tegenstander is de nummer tien van de ranglijst, Holyoke: een pittig team, maar er vallen voor het als achtste geklasseerde BOVO zeker punten te halen.