Eerste zege voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Na bijna de tenues te zijn vergeten, meer dan een uur in de auto te hebben gezeten, de afslag gemist te hebben en ook nog eens een beetje te zijn verdwaald in de sporthal in Borne, voelde het betreden van het speelveld al als een overwinning op zich. Gelukkig was dit niet de enige winst voor AAA BOVO Dames 1 afgelopen zaterdag; de ploeg boekte zaterdagmiddag namelijk haar eerste seizoenszege in de volleybalcompetitie.

Aanvankelijk leek het erop dat het een klinkende overwinning zou worden, de thuisploeg keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar uiteindelijk hadden de Aaltense dames toch vijf sets nodig om Ecare Apollo Dames 2 te verslaan. Desalniettemin een uitstekende prestatie van de ploeg, die sowieso al een kleine onervaren selectie heeft en zaterdag ook nog eens beide spelverdelers moest missen. Marjolein Stronks kampt al langer met een blessure, maar toen vorige week ook Christine Seyer geblesseerd uitviel, sloeg de schrik BOVO om het hart. Gelukkig was Zelma van Alstede, spelverdeelster in het tweede damesteam van BOVO, bereid om haar zaterdagmiddag door te brengen in Borne en zelfs de ploeg naar een overwinning te loodsen. Haar ervaring was een welkome toevoeging aan het team.

De eerste twee sets speelde BOVO snel en nauwkeurig, de passing was nagenoeg feilloos waardoor Zelma al haar trucjes uit de kast kon halen om de blokkering van Apollo weg te spelen. Dit gaf de aanvallers veel vertrouwen en resulteerde in een mooie voorsprong. Maar Apollo was niet voor één gat te vangen en probeerde langszij te komen. De thuisploeg had echter geen antwoord op de druk die BOVO ook serverend bracht en moest in zowel de eerste als de tweede set het hoofd buigen. BOVO won deze met 20-25 en 23-25.

Maar al aan het einde van de tweede set werd duidelijk dat de strijd nog niet gestreden was; de concentratie bij BOVO verslapte wat, waardoor Apollo akelig dichtbij kwam. De derde set brak het gebrek aan concentratie en precisie BOVO op, de servicedruk viel compleet weg waardoor Apollo niet alleen de derde, maar ook de vierde binnen kon slepen met 25-18, respectievelijk 25-20. Echter, aan het einde van de vierde set wist BOVO zich al te herpakken. Een flinke achterstand werd teruggebracht tot maar een paar punten; de set ging nog verloren, maar het zorgde er wel voor dat de dames in de vijfde set hun koppies er weer bij hadden.

Deze laatste set gingen de Aaltense dames dan ook weer vol gas en Apollo kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Toen met 9-15 deze laatste set werd binnengehaald, stormde de gehele ploeg het veld op om deze eerste overwinning te vieren. BOVO hoopte stiekem al weken op de eerste winst – coach Norbert Olbing zei vorige week nog dat het nog maar een paar weken zou duren – maar speelde tot dusver nog te wisselvallig om echt een hele wedstrijd te kunnen winnen. Ook zaterdag was het spel van BOVO bij lange na niet stabiel, maar wel drie sets lang goed genoeg voor de winst.

Na zes wedstrijden zit er duidelijk een stijgende lijn in het spel van de Aaltense dames, iets wat perspectief biedt voor het verdere seizoen. Helaas staan ze voorlopig nog wel onderin de ranglijst, namelijk op plek 11. Op de laatste plaats (12) staat de volgende tegenstander van AAA BOVO, namelijk Longa’59 Dames 2. Komende zaterdag is BOVO vrij, maar op 17 november zullen ze in Lichtenvoorde proberen om afstand te nemen van die laatste plek.