Header image

Expositie ‘De laatste dagen van maart 1945’ in Dinxperlo

DINXPERLO - In het kader van het provinciale erfgoedfestival ‘Gelegerd in Gelderland’ is in het Grenslandmuseum in Dinxperlo de expositie ‘De laatste dagen van maart 1945 te bezichtigen. Donderdag 5 juli hebben Burgemeester Berghoef en de heer Bussink, voorzitter van Stichting Bewaar ’t Olde, de expositie officieel geopend.

Naast de openingshandeling gaf de heer Westendorp een toelichting op de expositie. Hierin staat de beleving van de bevrijding aan de grens centraal. De opening werd muzikaal opgeluisterd door twee dames van de Plucker Muzikanten. Zij brachten passende liederen die uit volle borst werden meegezongen. De expositie is tot en met 12 augustus te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Grenslandmuseum (www.grenslandmuseum.nl).

Op 21 en 22 juli staat in Dinxperlo op de Markt de Bandritzer 561 opgesteld. Deze bijzondere ‘container’ is de verbindende factor van het erfgoedfestival Gelegerd in Gelderland. In de Bandritzer 561 maken bezoekers een korte tijdreis langs verschillende episodes uit de Gelderse Militaire geschiedenis.

Voor de gelegenheid is een boekje uitgebracht met daarin twee fietsroutes langs oorlogsmonumenten en bijzondere WO II locaties in de gemeente Aalten. Daarnaast bevat het boekje een wandelroute door Bredevoort, waarin de 16e en 17e eeuw, met onder meer de Spanjaarden en Prins Maurits, centraal staan. Langs de fiets- en wandelroutes staan op diverse routepunten informatiepanelen. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de VVV’s in de gemeente Aalten.

De VVV in de gemeente Aalten zorgt voor de promotie van het project. Meer informatie over de activiteiten in de gemeente Aalten vindt u op www.vvvaalten.nl. De algemene website van Gelegerd in Gelderland is www.gelegerdingelderland.nl.

De activiteiten in de gemeente Aalten worden mede mogelijk gemaakt door het Toeristisch Platform Gemeente Aalten, gemeente Aalten, VVV Aalten, Bredevoort en Dinxperlo, Euregio, Aaltense Musea, Bredevoorts Belang en het Grenslandmuseum.Ander nieuws