Header image

Gelegerd in Aalten eindigt met vol programma in Bredevoort

AALTEN/BREDEVOORT - De activiteiten in het kader van het erfgoedfestival Gelegerd in Gelderland worden in de gemeente Aalten op 11 en 12 augustus afgesloten in Bredevoort. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen onder leiding van Prins Maurits, die Bredevoort in 1597 heeft veroverd van de Spanjaarden. De ‘Compagnie Onversaegt’ zorgt voor levende geschiedenis in het stadje en schiet het Bredevoortse kanon af. In Boek op ’t Zand wordt een expositie ingericht over ‘Het leed van Gertrud’ vrouwe van Anholt en pandvrouwe van Bredevoort. Het programma wordt op zondag afgesloten met twee buitenconcerten. De Vereniging Bredevoorts Belang is de organisatie achter de activiteiten die in Bredevoort plaatsvinden.

Op zaterdag 11 augustus 10.45 uur worden de activiteiten in Bredevoort in Boek op ’t Zand geopend door de heer Berghoef, burgemeester van de gemeente Aalten. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen.

Tijdens de opening op 11 augustus wordt tevens de expositie ‘Het leed van Gertrud’ geopend. Een bijzondere expositie over het leven van Gertrud von Millendonck, vrouwe van Anholt en pandvrouwe van Bredevoort. De expositie is tot en met 15 september te bezichtigen in Boek op ‘t Zand.

Op ’t Zand kan het publiek op 11 en 12 augustus een kijkje nemen in de Bandritzer 561. De Bandritzer is de verbindende factor van het erfgoedfestival. Bezoekers maken een korte tijdreis langs verschillende episodes uit de Gelderse militaire geschiedenis. De Bandritzer is van 10.00 uur t/m 17.00 uur geopend.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op: www.gelegerdinaalten.nl. Een flyer met alle activiteiten is verkrijgbaar bij de VVV’s in de gemeente Aalten.

Voor de gelegenheid is een boekje uitgebracht met daarin twee fietsroutes langs oorlogsmonumenten en bijzondere WO II locaties in de gemeente Aalten. Daarnaast is een wandelroute door Bredevoort opgenomen, waarin de 16e en 17e eeuw, met onder meer de Spanjaarden en Prins Maurits, centraal staan. Langs de fiets- en wandelroutes staan op diverse routepunten informatiepanelen. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de VVV’s in de gemeente Aalten.

De VVV in de gemeente Aalten zorgt voor de promotie van het project. Meer informatie over de activiteiten in de gemeente Aalten vindt u op www.vvvaalten.nl. De algemene website van Gelegerd in Gelderland is www.gelegerdingelderland.nl.

De activiteiten in de gemeente Aalten worden mede mogelijk gemaakt door het Toeristisch Platform Gemeente Aalten, gemeente Aalten, VVV Aalten, VVV Bredevoort, VVV Dinxperlo, Euregio, Aaltense Musea, Vereniging Bredevoorts Belang en het Grenslandmuseum.Ander nieuws