Gerard Tebroke Memorialloop 2011 (+foto’s)

AALTEN - In een prachtige stijl en met een brede lach op het gezicht kwam de regionale topatleet Gert-Jan Wassink zaterdag als winnaar over de streep op het koningsnummer van de Gerard Tebroke Memorialloop. De sympathieke Varssevelder, die vorige week nog de halve marathon van Leeuwarden op zijn naam schreef, won de wedstrijd over 10 kilometer op indrukwekkende wijze. Na de eerste ronde moest hij Said Hayek nog in zijn nabijheid dulden, maar Wassink liep een zeer constante race en schudde zijn concurrent al snel van zich af. Solo liep de atleet op ontspannen, maar ijzersterke wijze naar de eindstreep en passeerde de finish in een prachtige tijd van 30 minuten en 48 seconden. Op gepaste afstand kwamen de overige deelnemers over de meet. Hans Waalder, lid van survivalvereniging Ropes en Running had zij race heel goed opgebouwd en was de snelste Aaltenaar. Eric Demkes won de onderlinge strijd van de diverse deelnemers van AVA`70 en finishte voor Gerrit Dijkslag en de prima lopende vijftiger Jan Wevers. Bij de Dames was Lisa te Molder veruit de snelste. Het jonge talent van het Running Team Achterhoek liep een hele regelmatige wedstrijd en finishte in een knappe eindtijd van 38,08 minuten. Chantal Klein Gunnewiek bleek de juiste vorm te hebben en met haar eindtijd van 43,18 minuten was ze de snelste AVA`70-atlete. Ingrid van Zolingen was tweede Aaltense, gevolgd door Evelien Hillen. Om 17.00 uur vetrokken de deelnemers aan de 5 kilometerloop, waarbij de deelnemers 2 ronden van 2500 meter moesten afleggen. Het pittige parcours met veel vals plat, bleek op het lijf geschreven voor Dirk-Jan Demkes, die op superieure wijze de eerste plek pakte met een prachtige tijd van 16,37 minuten. Op 11 tellen afstand, finishte Henri te Braak als tweede, gevolgd door AVA`70-lid Arjan Weijenborg, die met een eindsprint de derde plek opeiste in 17,24 minuten. Bij de Dames was Diana Luyrink uit Neede de snelste met een tijd van 20,23 minuten. Katja Demkes, lid van AVA`70 kwam met een derde plaats in de eindrangschikking op het podium en was dan ook zeer tevreden over haar prestatie. De jeugdige deelnemers vanaf 10 jaar moesten een afstand lopen van 1600 meter en zowel bij de jongens als bij de meisjes stond er op de hoogste plek van het ereschavot een AVA-jeugdlid. Bij de meisjes was Romy van Rijs uit Bredevoort de snelste en was er daarnaast ook nog een mooie 3e plek voor Linde Klein Nibbelink. Bij de jongens was de overmacht van de organiserende vereniging zo mogelijk nog groter. Ruben Boekelder ging er gelijk bij de start razendsnel vandoor en werd ook niet meer ingehaald door de overige deelnemers. Leon Luimes pakte de tweede plaats, voor Kylian Klein Hesselink die het succes van AVA`70 op deze afstand met een derde plek kompleet maakte. Ook het klassement bij de halve mijl werd bij de meisjes helemaal beheerst door AVA`70. Esther Boekelder won met grote overmacht, terwijl ook de 2e plaats van Janneke Gelderblom en de bronzen medaille van Noa Luimes aantoonde, dat de geelhemden veel talent aan boord hebben. Bij de jongens was er een mooie 3e plek voor Maikel Meijran. Aalten heeft zaterdag weer kunnen genieten van een uitstekend georganiseerd hardloopevenement, dat zich mocht verheugen in een grote publieke belangstelling. AVA`70 heeft, mede door de inzet van een batterij aan vrijwilligers, voor de 11e keer in successie aangetoond, dat de Gerard Tebroke Memorialloop een prachtige sportwedstrijd is met uitstekende prestaties op elk niveau! Klik hier voor de uitslagen van de Gerard Tebroke Memorialloop 2011 Onder de foto's staan nog twee video's die gemaakt zijn door onze collega's van Film Aalten [nggallery id=128] Onze collega's van Film Aalten maakte de volgende video's: