Header image

Heren AAA BOVO starten volleybalcompetitie overtuigend

AALTEN - Het seizoen voor de heren van AAA BOVO is weer begonnen. Afgelopen zaterdag werd de volleybalcompetitie afgetrapt in Vorden, tegen de heren van Dash. Na een intensieve voorbereiding, inclusief een weekendje Ardennen, was het tijd voor het compleet vernieuwde vlaggenschip van BOVO om de toon voor dit seizoen te zetten.

De eerste set mochten Van der Bend (Bas), Van der Bend (Nick), Kleine Schaars, Te Kolste, Janssen, Swijtink en Klein Gunnewiek aantreden. De eerste serve van het seizoen aan de kant van Dash werd niet benut, en dus pakte BOVO de kans om de wedstrijd goed te beginnen. Halverwege de eerste set zakten de Aaltense heren iets in en lieten ze Dash terugkomen door een aantal fouten aan de eigen kant van het net. Na een wissel, Derksen voor Janssen, pikte BOVO de draad echter weer op en sleepte het eerste wedstrijdpunt van het seizoen binnen met 20-25.

Set twee werd begonnen met dezelfde basis. De sfeer zat er goed in bij BOVO en er werd overtuigend gevolleybald. De buitenkant werd veel benut en de routiniers van Dash konden geen grip krijgen op het spel. Nadat Kleine Schaars werd gewisseld voor Harbers wist BOVO ook set twee binnen te slepen, 17-25. Bovo zette de enthousiaste sfeer door en bleef hard werken voor elk punt. Ook het midden werd door Van der Bend (Bas) steeds vaker gevonden en hiermee konden de lange mannen uit Aalten set drie en vier overtuigend uitspelen, 18-25 en 14-25.

Komende zaterdag maakt BVC’73 de reis vanuit Barchem naar Aalten. Ook zij wisten de eerste wedstrijd de volle vijf punten mee naar huis te nemen, dus dit belooft een spannende pot voor de heren van AAA BOVO, komende zaterdag om 18.00 uur in de Stationshal te Aalten.Ander nieuws