Heren AAA BOVO winnen van rodelantaarndrager

AALTEN- De volleybalheren van AAA BOVO mochten afgelopen zaterdag aantreden in de eigen Aaltense sporthal tegen de studenten van rodelantaarndrager Harambee. De uitwedstrijd in Enschede werd moeizaam met 1-3 gewonnen door de heren uit Aalten. Thuis startte AAA BOVO met Brockötter, Westerveld, Betting, Everts, Nick van der Bend, Klein Gunnewiek en natuurlijk libero Bas van der Bend.

Ze begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg en keken al snel tegen een behoorlijke achterstand aan. De BOVO-mannen hadden moeite om de pass onder controle te krijgen, waardoor de aanvallers niet goed bediend konden worden. Lange tijd bedroeg de achterstand zo’n vijf punten, maar op het eind wist BOVO weer dichterbij de heren uit Enschede te komen. Door een goede servedruk en werklust werden belangrijke punten gescoord. Zo haalde BOVO de eerste set alsnog binnen met 25-21.

De tweede set kende hetzelfde begin als de eerste. De heren van Harambee begonnen de set scherp en met hun goede serve wist BOVO zich geen raad. De tegenstanders kwamen steeds beter in hun spel en maakten de belangrijke punten meteen af. Zo bleven de heren van BOVO achter de feiten aan lopen en ging de set dan ook naar Harambee met 17-25.

Om de wedstrijd te laten kantelen werd er een wissel geplaatst. Visser kwam er in voor Betting om te proberen de aanval van Harambee af te remmen. Het mocht echter niet baten, want de eerste helft van de derde set was erg duidelijk voor Harambee. Bij BOVO werd geprobeerd met nog twee wissels (Karssen voor Nick van der Bend en Icking voor Bröckotter) om langszij te komen. Helaas bracht dit geen soelaas en ging de set verloren met 16-25.

Zo keken de Aaltense heren dus tegen een 1-2 achterstand aan een moesten ze nu alles uit de kast halen om weer op gelijke hoogte te komen. In de vierde set liet BOVO zien dat je met hard voor elkaar werken een heel eind kunt komen. Krieger kwam in het veld voor Westerveld en Nick van der Bend kwam terug op de plaats van Karssen. Het spel van BOVO bleef stabiel en de mannen sleepten er een vijfde set uit door de vierde te winnen met 25-15.

De scheidsrechter mocht dus weer van z’n stoel af komen voor een tweede toss en deze werd gewonnen door BOVO. De Aaltense mannen begonnen met de serve en stonden in een aardig gelijk opgaande strijd vrijwel de gehele set zo’n twee punten voor. Die voorsprong wisten ze tot het eind vast te houden, 15-12, en zo konden ze dan toch nog een overwinning vieren in de Stationshal. Met nog twee wedstrijden te gaan staat AAA BOVO nu op een gedeelde achtste plaats en word het vizier gericht op de zevende plek. Er staat nog een uitwedstrijd tegen Time Out’75 in Diepenheim op het programma, een weerzien met een enkele BOVO-oudgedienden. En op zaterdag 21 april is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Om 17.30 uur zullen de Aaltense lange mannen dan aantreden tegen Yarden Havoc in de Stationshal.