Heren BOVO 1 winnen weer

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelden de heren van BOVO een uitwedstrijd in Doetinchem tegen Orion H4. Een ploeg die in de middenmoot van de ranglijst terug te vinden is, maar het zou allerminst een makkelijke wedstrijd worden. De tegenstander mist wat lengte in de ploeg, maar is daarentegen erg sterk in de verdediging. Ook het spelen in een topsporthal (extra hoge hal) zijn de spelers van BOVO niet gewend. Maar met een duidelijk strijdplan en veel vertrouwen in eigen kunnen ging men de wedstrijd in.

In de eerste set bleek gelijk dat het lastig scoren was voor BOVO. Veel aanvallen werden sterk verdedigd en met te veel persoonlijke fouten, vooral in de service, liep BOVO vooral tegen zichzelf te spelen.
Met wat wissels wist BOVO aan het einde van de set wat beter in het spel te komen. Dit was echter te laat en de set werd verloren met 25-18.

Het spel van BOVO werd in de tweede set in aanvallend en verdedigend opzicht wat beter, maar bleef dit afgewisseld worden met te veel onnodige eigen fouten. Hierdoor ontstond een gelijk opgaande strijd en kregen beide teams aan het einde van de set de kans om deze te beslissen. In deze fase liet BOVO wederom zien dat men dit seizoen gegroeid is in mentaal opzicht en op belangrijke momenten zuiver en overtuigend het spel kan bepalen. Deze set ging met 27-29 naar BOVO.

In de derde set speelde BOVO veel vrijer en straalde het plezier in het spel weer van de ploeg af. Hierdoor ging het niveau verder omhoog en bleef men voluit knokken voor ieder punt. Met overtuigende reddingen en een goed aanvalsspel was deze set ook voor BOVO, 17-25.

BOVO wist in de vierde set direct door te drukken in het spel en het verzet van de tegenstander was hiermee gebroken. Door te blijven overtuigen ontstond er snel een grote voorsprong en werd er met 13-25 gewonnen.

Hiermee werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen en doet BOVO nog volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Komend weekend hoeft BOVO niet te spelen. De volgende wedstrijd is op zaterdag 28 februari om 18.00 uur tegen Wevoc H1 in de Stationshal te Aalten.
Ook speelt BOVO de kwartfinale van de Regionale beker. Deze wedstrijd is op woensdag 11 maart om 21.00 uur in de Stationshal.