Header image

Mantelzorgbijeenkomst: ‘Uw huis brandveilig?’

AALTEN - Op 26 september a.s. wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Aalten een informatiemiddag georganiseerd. Onderwerp deze middag is de brandveiligheid in uw woonhuis. De bijeenkomst wordt van 13.30 – 16.00 uur gehouden in Café Restaurant De Sander aan de Aaltenseweg 73 in Dinxperlo.

Zorgt u voor een chronisch zieke, dementerende of iemand met een beperking in uw directe omgeving dan bent u mantelzorger en is deze bijeenkomst speciaal bedoeld voor u. Een prettige en vooral (brand)veilige leefomgeving is voor iedereen belangrijk. De meeste branden in huis zijn eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Maar wat als er toch brand uitbreekt? Wat doet u dan? En hoe komt u zo snel mogelijk het huis uit? Het is goed om daar eens bij stil te staan. Met name als u, of degene waarvoor u zorgt wat ouder is en misschien minder mobiel. In het kader van het project ‘Brand in thuiszorgsituaties’ zal een medewerker van Brandweer Achterhoek Oost u adviezen en tips geven om uw thuisomgeving veiliger te maken.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel is opgave gewenst, dit kan tot 19 september a.s. door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in Café Restaurant De Sander, Aaltenseweg 73, 7091 ES Dinxperlo en is een initiatief van VIT. Voor meer informatie bel VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of kijk op www.vithulpbijmantelzorg.nlAnder nieuws