Moeizame 4-0 overwinning voor AAA BOVO Dames 2

AALTEN-In de derde thuiswedstrijd van dit volleybalseizoen mocht Dames 2 van AAA BOVO proberen om de zesde wedstrijd op rij te winnen. Tegenstander was Volga Dames 1 uit Gaanderen, dat zevende stond op de ranglijst. De eerste set begon gelijk op; de tegenstander kon de aanval van BOVO lange tijd goed opvangen en aan Aaltense zijde liet de pass nog wat te wensen over. Met een scheidsrechter die niet altijd alles even goed zag, maar ook zeker dankzij de ervaring van het team werd de eerste set toch nog ruim binnengehaald, 25-18.

In de tweede set werd de strijd voortgezet in dezelfde opstelling. De dames van BOVO speelden ook nu niet erg overtuigend. Toch wisten ze door een paar mooie aanvallen een time-out af te dwingen, bij een stand van 13-9. Het was nu belangrijk om de voorsprong vast te houden. Helaas leek dit niet te lukken. De blokkering aan BOVO-zijde kreeg geen grip op de harde mid-aanval van Volga en door een aantal persoonlijke fouten stond er 22-22 op het scorebord. Toch trok BOVO weer aan het langste eind, 25-22.

In de derde set was het belangrijk om het hoofd erbij te houden. In voorgaande wedstrijden bleken namelijk de derde en vierde set niet favoriet te zijn bij de Aaltense dames. Ook nu leek BOVO de concentratie niet te kunnen vasthouden. Door een goede servicedruk van Volga en een slechte pass aan BOVO-zijde kwamen de Aaltense dames aan het begin van de derde set in de problemen. De pass kwam niet aan, waardoor er moeilijk kon worden gescoord. In een oogwenk stond er een achterstand van 1-7 op het scorebord. BOVO kwam tot inzicht dat er toch echt iets moest veranderen om Volga niet nog verder te laten uitlopen. Dit inzicht werd omgezet in vechtlust en enthousiasme en langzaam kwam BOVO weer dichterbij. Dit resulteerde in een 10-10 tussenstand. Door goede aanvallen en blokkeringen werd de set uiteindelijk toch weer een prooi voor BOVO, 25-19.

Voor het bonuspunt moest de vierde set nog worden gewonnen. Ook nu weer ging het lange tijd gelijk op. Volga haalde veel ballen van de grond en wist deze om te zetten in mooie set-ups. Tot 11-11 waren de teams aan elkaar gewaagd. Toch was BOVO ook in deze set net iets sterker, 25-21. Ondanks het mindere spel konden er weer vijf punten worden bijgeschreven. Met deze overwinning staat Dames 2 van AAA BOVO op de eerste plek in de eerste klasse. Aankomende zaterdag gaan de dames deze koppositie verdedigen in de uitwedstrijd tegen Wevoc Dames 1 in Westervoort.