Header image

N.V.C. makkelijke bekerprooi voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - In een weinig enerverende wedstrijd versloeg AAA BOVO Dames 1 afgelopen dinsdag vrij gemakkelijk N.V.C. Dames 1 uit Nijkerk. Dat betekent dat de Aaltense volleybaldames nu de vierde bekerwedstrijd op rij hebben gewonnen en de kwartfinales hebben gehaald. De uitwedstrijd in Nijkerk was in geen enkel opzicht spannend; BOVO (uitkomend in de promotieklasse) was duidelijk een maatje te groot voor N.V.C., dat in de eerste klasse speelt. Dit werd meteen de eerste set al duidelijk; door een goede servicedruk van BOVO kwam N.V.C. eigenlijk nauwelijks toe aan aanvallen en punten scoren. BOVO maakte van de gelegenheid gebruik om aanvallend wat te experimenteren en speelde de eerste set gemakkelijk uit, 15-25.

De tweede set hadden de Aaltense dames wat moeite om het eigen spelritme te behouden en werd het geheel wat rommelig. Ook vond er een bijzondere gebeurtenis plaats; de diagonaal van BOVO kreeg namelijk voor het eerst in haar leven een bloedneus, als gevolg van een botsing met een medespeelster. Deze primeur zorgde voor het meest opmerkelijke moment van de hele wedstrijd. De rest van de set bleef BOVO klungelen, waardoor N.V.C. uiteindelijk nog dichtbij kwam. Maar de Nijkerker dames maakten veel te veel fouten, waardoor BOVO alsnog vrij simpel ook deze set won, 22-25. De derde set was eveneens niet erg fraai om naar te kijken, het verzet van N.V.C. was gebroken en BOVO speelde plichtmatig de wedstrijd uit. Het werd in deze laatste set 13-25 en BOVO won dan ook de wedstrijd met 0-3.

De volgende bekerwedstrijd zal weer een thuiswedstrijd zijn. De tegenstander is nog niet bekend; daarvoor moeten de andere uitslagen van deze bekerronde worden afgewacht. Komende zaterdag is AAA BOVO Dames 1 vrij, de volgende competitiewedstrijd zal pas weer op zaterdag 3 maart worden gespeeld, om 17.30 uur thuis in sporthal Stationsplein. Tegenstander is dan WIK Steenderen Dames 1, de huidige nummer twee in de competitie – hier zal dus om de tweede plaats worden gespeeld. Volgende week woensdag, 29 februari, wordt er om 20.30 uur in sporthal Stationsplein nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Longa’59 Dames 2.Ander nieuws