Nick Kweldam binnen een week tweemaal in top 10

AALTEN - Nick Kweldam van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft de afgelopen week voor twee top tien plaatsen gezorgd. Vorige week werd hij al tiende in de Dorpenomloop door Drenthe, afgelopen zaterdag wist hij knap zesde te worden in de Lippe Lap A7 Classic. Beide wedstrijden tellen mee voor de Clubcompetitie. Mede dankzij deze resultaten is het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam gestegen naar de zevende plaats in deze competitie voor elite en beloften. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam liet zich nadrukkelijk laten zien in de Dorpenomloop door Drenthe, een koers over 165 kilometer met start en finish in Assen. Het team reed vanaf de start direct attent van voren en was in diverse ontsnappingen aanwezig. Mark Olieman zat uiteindelijk voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in de beslissende kopgroep van zes renners, maar moest zijn medevluchters op enkele kilometers voor de finish laten gaan. Olieman werd uiteindelijk nog 15e. Nick Kweldam mengde zich in de sprint om plaats zes en werd uiteindelijk tiende. Ook Ivo Stronks, Simon Bargeman en Leon Essink finishten in het peloton. In het ploegenklassement van de Dorpenomloop werd het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam knap derde. Afgelopen zaterdag werd in Friesland de Lippe Lap A7 Classic over 171 kilomter gereden. Door valpartijen in de beginfase van de koers konden drie renners van het team al snel geen rol van betekenis meer spelen. De overige drie renners wisten echter goed stand te houden. Nick Kweldam zat uiteindelijk in een grote kopgroep van 19 renners en even later kon ook Ivo Stronks met een aantal andere renners bij deze groep aansluiten. Twee renners wisten in de slotfase uit deze groep te ontsnappen. Nick Kweldam wist zich in de sprint om plaats drie weer goed te plaatsen en werd knap zesde. Ivo Stronks werd uiteindelijk 27e en ook Simon Bargeman (47e) reed de koers uit. Door deze resultaten is het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam gestegen naar plaats zeven in het klassement om de clubcompetitie. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is te volgen via de website www.kanjersvoorkanjerscyclingteam.nl.