Header image

Open Aaltens Kampioenschap Beachsoccer een succes

AALTEN – Afgelopen weekend werd op vrijdagavond 5 juli en zaterdag 6 juli de 1e editie gehouden van het van den Dobbelsteen Open Aaltens kampioenschap Beachsoccer bij voetbalvereniging AD'69. Het toernooi is succesvol verlopen, mede dankzij het schitterende weer. Winnaar van deze 1e editie is Joga Bonito dat in de finale afrekende met FC Verdronken talenten.

In de dagen voor het weekend van 5 & 6 juli was het parkeerterrein van voetbalvereniging AD'69 door de Firma Aalbers en Hoftijzer omgetoverd tot een strandlocatie door grote hoeveelheden zand. Dit zand werd verdeeld over twee velden van 20 bij 30 meter waarop gevoetbald kon worden door twee teams van 5 personen. Dit aangevuld met eten, drinken en enthousiaste deelnemers waren de juiste ingrediënten voor een geweldig toernooi.

Op vrijdagavond werden de eerste poulewedstrijden gespeeld en op zaterdag werd vanaf tien uur 's ochtends de overige poulewedstrijden gespeeld. In de namiddag en begin van de avond werden de finale wedstrijden gespeeld met als winnaar Joga Benito. Aan het toernooi deden in totaal achttien teams mee, waarvan twee dames teams. Na afloop van het toernooi op zaterdagavond werd op het veld een beachparty gehouden.

Door de tomeloze inzet van veel vrijwilligers en een enthousiaste organisatie is het toernooi goed verlopen. Ook dankzij de goede ondersteuning van vele sponsoren, waaronder hoofdsponsor Specialiteitenbakkerij van den Dobbelsteen, de al genoemde Firma Aalbers en Hoftijzer die hebben gezorgd voor het zand en diverse andere sponsoren kon het toernooi een succes worden. Volgend jaar zal er zeker een vervolg komen van dit toernooi met hopelijk nog meer deelnemende teams, zeker bij de dames is aanvulling welkom.