Header image

Tentoonstelling weefwerk in kerkje De Rietstap in Dinxperlo

DINXPERLO - Riek Bruggink-te Voortwis houdt zich, zolang ze zich herinnert, bezig met textiele werkvormen in allerlei technieken en ze heeft enkele onderwijsaktes op dit terrein. Al jaren echter is haar grote passie het weven op een weefgetouw. Ze vindt het een uitdaging om binnen de grenzen van de weeftechniek steeds nieuwe mogelijkheden te ontdekken en haar ideeën vorm te geven. Na enkele basiscursussen in de weeftechniek zijn het vooral haar eigen experimenten die bijdragen aan haar ontwikkeling. Ze wordt nog steeds uitgedaagd door de technische kant van het weven op een getouw, maar tevens door aangereikte thema’s en door ritmes en structuren.

De weefsels zijn geweven op een weefgetouw. De schering (de draden die zijn opgezet alvorens te weven) bestaat meestal uit garens, soms uit koperdraad. De inslag kan bestaan uit allerlei materialen: garens, papierstroken, in stroken geknipte foto’s, koperdraad, spiegelglas, natuurproducten, gipsverband, enz. Naast het weven van wandweefsels weeft ze ook objecten, sjaals en onderdelen voor haar tassen. Vanaf 1998 heeft ze zo’n dertig persoonlijke tentoonstellingen mogen inrichten, o.a. in het Textilmuseum Bocholt in Duitsland. Daarnaast exposeerde ze samen met anderen op landelijke textieltentoonstellingen in Nederland en op een Europese tentoonstelling in Letland.

Deze interessante expositie is elke woensdagmiddag en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur te zien. Meer informatie: www.kerkjederietstap.nlAnder nieuws