Header image

Theatergezelschap PLATeau bij het Streektheater Aalten

AALTEN - Aalten met het programma: “De seizoenen van het Achterland”. Het is een dialect voorstelling waarin een aantal Achterhoekse artiesten zijn samengevoegd tot een hecht gezelschap.

De spelers ontmoetten elkaar tijdens de presentatie van de DVD 'Zwarvers in de nacht' van Dinie Hiddink in de schouwburg van Lochem 2009. De voorstelling die zij samen gaven werd een groot succes en was het begin van het theatergezeschap PLATeau. Een gezelschap met zeer uiteenlopende persoonlijkheden en tegelijkertijd met dezelfde passie voor het 'Achterland'. In deze voorstelling kruisen verhalenverteller Dinie Hiddink, cabaretier Erik Knoef en de muzikanten van Bonne Route, Hans Westerveld, Inge te Boekhorst, Wim Smit en Stef Geurtzen theatraal de degens, ondersteund door schitterende klankbeelden van Fons Rouwhorst en natuurfotograaf Ad van Roosendaal. Het programma begint met de winter en eindigt in datzelfde seizoen. De toeschouwer moet het proeven, horen, zien en ervaren, De Seizoenen van het Achterland.

Dinie Hiddink vertelt over ‘vroeger’ alsof het gisteren allemaal gebeurde; vanzelfsprekend, humorvol en met veel oog voor detail. Het verleden en heden worden door cabaretier Erik Knoef scherp en komisch onder de loep genomen. Hans, Wim, Stef en Inge nemen de bezoeker mee in een gevarieerd muziek programma: ontroerend, komisch, soms zelfs absurd, maar altijd raak. De manier waarop het viertal de muziek ten gehore brengt geeft kleur en licht op de alledaagsheid van het bestaan. En bij dit alles zijn het de klankbeelden van Fons Rouwhorst en Ad van Roosendaal die een extra, diepe dimensie toevoegen aan het geheel van de voorstelling.

Het publiek boeien, verrassen en ontroeren dat is wat Theatergezelschap PLATeau wil bereiken met de voorstelling. De toeschouwer moet het proeven, horen, zien en ervaren. Zitten, kijken en luisteren is het beste. Laat de voorstelling op je inwerken en oordeel na afloop...

Zaterdag 3 maart a.s Streektheater De Pol Aalten, aanvang 20.00 uur. Entreeprijs € 15,00 voorverkoop bij boekhandel Messink en Prinsen, The Readshop en via de website www.streektheaterdepol.nl De kassa aan de zaal is op de dag van de voorstelling vanaf 19.00 uur geopend.Ander nieuws