Header image

Thomas Verbogt komt naar Aalten

AALTEN - Op woensdag 14 maart komt Thomas Verbogt op uitnodiging van Café Cultuur en boekhandel Messink&Prinsen naar Aalten. Hij leest voor en vertelt over zijn werk. Hij zal ook ingaan op het thema van de boekenweek: Vriendschap en andere ongemakken.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel 'De feestavond'. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot "de eredivisie van de Nederlandse literatuur", aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt, is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek, en is regelmatig te horen op de VPRO-radio.

De presentatie vindt plaats in Zaal Leuven, Landstraat 9 te Aalten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cafecultuur.nl, het VVV Aalten (museum) en bij Boekhandel Messink&Prinsen en zijn €12,00 per stuk.Ander nieuws