Verlies voor AAA BOVO Heren 1 in Westervoort

AALTEN - Na een mooie overwinning vorige week tegen Set-Up’65 gingen de volleybalmannen van AAA BOVO Heren 1 met een goed gevoel naar Westervoort om te proberen weer belangrijke punten te pakken, nu tegen Wevoc Heren 1.

Hans te Lindert ging mee als vervanger van Bertjan Prins, die vanwege privé-omstandigheden er niet bij kon zijn. Te Lindert en Kaspar Hogenelst stuurden voor de eerste set Westerveld, Van der Bend, Betting, Mengerink, Brockötter, Betting, libero Arentsen en Karssen het veld in. Er werd niet sterk begonnen, met veel passfouten en een serve die niet goed liep. Krieger kwam aan het eind van de set nog in het veld voor Karssen, maar de set ging verloren met 25-17.

Met opstelling waarmee de eerste set werd geëindigd, werd begonnen aan de tweede. Ondanks een rommelig verloop wisten de Aaltense heren de set toch binnen te slepen met 22-25. De derde set ging als een speer. Alles liep goed, de pass kwam aan en er was servicedruk. Wevoc had er totaal geen antwoord op. Aan het eind lieten de BOVO-heren Wevoc nog wat dichterbij komen, waardoor de tegenstander weer vertrouwen kreeg. De set was echter voor BOVO met 18-25.

In de vierde set kwam er bij BOVO de klad in. Er werden weer te veel onnodige fouten gemaakt, waardoor de Aaltense lange mannen achter de feiten aanliepen. De set werd dan ook verloren met 25-20. Dus kwam er toch nog een vijfde set. De BOVO-heren wilden de winst mee naar huis nemen; er werd goed gestart en ze kwamen op een 3-9 voorsprong. Maar na veel gerommel en passfouten kwam Wevoc terug tot 9-9 en werd het spannend. Uiteindelijk verloor AAA BOVO de set met 16-14 en dus de wedstrijd met 3-2.

Komende zaterdag wordt er uit gespeeld tegen Rivo Rijssen Heren 2. Deze ploeg staat voorlaatste in de regiodivisie. Er liggen dan weer kansen voor BOVO om de punten mee te nemen naar Aalten.