Header image

Vijf punten én trainingstenues voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Het succes van AAA BOVO Dames 1 blijft dit seizoen niet onopgemerkt.

De tribunes zijn op een wedstrijddag goed gevuld en de temperatuur loopt hoog op. In de promotieklasse B is de spanning om te snijden. De broers Wilco en Paul Leuven – die samen Café Leuven runnen in het centrum van Aalten – besloten daarom de volleybaldames een extra steuntje in de rug te geven. Om niet alleen tijdens de wedstrijden maar ook op de training goed voor de dag te komen, hebben alle speelsters een prachtig blauwzwart trainingstenue ontvangen. Om het plaatje compleet te maken zijn ook de trainers voorzien van een mooi blauw shirt met bedrukking.

Dat deze outfit de dames inspireert op de training is wel duidelijk; al weken vertaalt het harde werk zich in goede wedstrijdresultaten. Zo ook afgelopen vrijdag, toen een keurige 0-4 zege werd geboekt. In de strijd om het kampioenschap zijn de volle vijf punten meer dan welkom. De Aaltense dames waren op bezoek bij hekkensluiter Sparta Zelhem Dames 1. Op papier een eenvoudige pot, maar in realiteit is het vaak lastig om het eigen spelniveau te halen tegen een beduidend mindere tegenstander. BOVO had zich echter goed voorbereid en met de ontknoping van de competitie in zicht was het niet moeilijk om de benodigde motivatie op te brengen.

De BOVO-dames begonnen de eerste set geconcentreerd en liepen al snel uit. Met name de libero van Sparta moest het afleggen tegen de subtiele floatservice van BOVO, maar ook de aanvallers van Sparta sloegen geen deuk in een pakje boter. Zonder veel problemen haalde BOVO de set binnen, 17-25. Erg mooi volleybal werd er echter niet vertoond, het tempo van de wedstrijd lag erg laag en er werden veel fouten gemaakt.

Voor de tweede set kreeg BOVO vanaf de zijlijn dan ook de opdracht om met meer precisie te spelen en het tempo op te schroeven. De dames voerden deze opdracht keurig uit, Sparta bijtend in het stof achterlatend, 14-25. De derde set was weer wat rommeliger, Sparta wist af en toe door de blokkering te breken en scoorde een paar mooie punten. Echt een vuist maken konden de Zelhemse dames echter niet, de verdediging van BOVO stond als een huis en ook aanvallend bleef BOVO de punten scoren. Uiteindelijk werd ook deze set, met 18-25, relatief eenvoudig binnengesleept.

Vastberaden om met de volle mep punten huiswaarts te keren, begon BOVO ook goed aan de vierde set, maar gaandeweg kwam de klad erin en op 15-15 kwam Sparta langszij. Ineens bleken zij wel degelijk over een goede service en aanval te beschikken en zo kreeg Sparta als eerste 20 punten op de teller. Maar zoals vaker dit seizoen liet BOVO zich niet gek maken, de knoppen ging om en geconcentreerd begon men aan de eindfase. Het tempo werd weer opgevoerd en een goede service maakte korte metten met de vechtlust van Sparta, 23-25.

De 0-4 overwinning moest natuurlijk worden gevierd – waar anders dan in Café Leuven? Na de wedstrijd gingen de BOVO-dames er langs om onder het genot van een hapje en een drankje na te genieten van de overwinning en op de foto te gaan in de prachtige tenues.

Erg lang kan er echter niet worden gedroomd, met de wedstrijd van komende zaterdag tegen koploper Dynamo-Neede in het vooruitzicht. Hopelijk voor BOVO brengen de tenues ook deze week geluk, want een klein beetje hebben de dames dat wel nodig. Iedereen is van harte welkom om BOVO ook een steuntje in de rug te geven en de strijd om de eerste plaats te aanschouwen. Om 17.30 uur barst het spektakel los in sporthal Stationsplein te Aalten.