Header image

Volksfeest met stand op eerste Aalten Dag

AALTEN - Op de eerste Aaltendag van 26 juli a.s. van 15.00 tot 19.00 uur komt een stand te staan van de gezamenlijke wagenbouwers die daarin informatie willen verstrekken aan inwoners van Aalten maar nog liever aan aspirant wagenbouwers. De stand komt waarschijnlijk naast het pand van de Aaltense Musea.

In de stand staan maquettes van eerder gebouwde wagen en aan de hand van voorbeelden wil men het publiek laten zien hoe men uiteindelijk komt tot een ontwerp, opbouw van een wagen middels hout en gaas, afwerking d.m.v. papier maché en tot slot, het konten, snijden en plakken van de bloemen om een van te voren geschilderd tafereel op papier maché of houtwerk. De wagenbouwgroepen H3, Corsogroep 2002, Corsogroep Kleine en Grote Moate, Jeugdgroep Kleine en Grote Moate, Vriendengroep Keizersweg en Corsogroep Robbedoes verlenen allemaal hun medewerking aan deze stand.

Doel van de gezamenlijke wagenbouwers en optochtcommissie is om jeugdigen en volwassenen, zoals buurtgroepen of straten, te bewegen ook mee te doen met een zelf gebouwde wagen of een voertuig voor de allegorische optocht. Dit is de kans om uitleg te krijgen van ervaren wagenbouwers over het bouwen van een wagen en de valkuilen die er altijd dreigen t.a.v. de wagenbouw. Men hoopt daarmee de optocht interessanter en langer maken maar tevens het competitie element te verhogen omdat er meer deelnemers kunnen komen.

De stichting Volksfeest Aalten hoopt op deze manier meer mensen warm te kunnen laten lopen om mee te doen met een wagentje of voertuig. Want samen maken wij de optocht!Ander nieuws