Wedstrijdverslag Bovo Dames1

AALTEN - Zaterdag 27 september was het dan zover; ook voor ons zou de competitie weer beginnen! Na ruim 1,5 maand voorbereiding, waarin we iedere week beter gingen spelen, waren we toch allemaal wat gespannen. Die spanning was de eerste set ook terug te zien in het veld. We lieten Ormi telkens een paar punten uitlopen, kwamen vervolgens weer op gelijke hoogte, waarna Ormi weer een paar punten voorsprong kon nemen. Aan het eind van de set was het verschil klein (22-20) en op dat moment besloot de lijnrechter zijn ploeg een handje te helpen. Een bal die duidelijk uit was gaf hij in en de eerste scheidsrechter volgde zijn voorbeeld. Enigszins gefrustreerd hervatten we het spel en Ormi maakte dankbaar gebruik van onze frustraties en haalde de eerste set met 25-21 binnen. In de tweede set startten we met ons eigen spel en gleed de spanning steeds meer van ons af. De pass werd beter naar het net gebracht, waardoor de spelverdeler iedere aanvaller kon benutten. Vooral op midden werden de ballen mooi afgemaakt. We hadden een lekkere voorsprong, maar aan het eind van de set lieten we Ormi toch gevaarlijk dichtbij komen. Na een time-out op 23-24 konden we de set vanaf de buitenkant beslissen met een mooie geplaatste bal. De eerste setwinst van het seizoen was een feit! In de derde set speelden we zakelijk. We bouwden een mooie voorsprong op en deze gave we niet meer uit handen; met 20-25 hadden we ook de tweede set gewonnen. In de vierde set bouwden we een snelle voorsprong op: al snel stond er 1-12 op de borden. Daarna konden we in rust de set uitspelen en konden we door een eindstand van 12-25 onze eerste wedstrijdwinst van het seizoen vieren. Met een lekker gevoel zijn we teruggereden naar huis, waar we heerlijk konden nagenieten van ons succes. Nu gaat de aandacht weer naar volgende week; we zullen deze week hard trainen en spelen volgende week om 12:00 uur tegen D.V.O. uit Hengelo. Hopelijk zien we u dan!