Wedstrijdverslag Bovo H1 Aalten

AALTEN - In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ging Bovo nog keihard onderuit met 0-4 tegen Xantos uit Zetten, nu waren de rollen omgedraaid. Al leek het daar de eerste set niet op.

Afgelopen zaterdag speelde BOVO de return tegen Xantos en stond in een mum van tijd in de kille hal in Zetten achter met 13-5. Bovo had de passing niet op orde en kon haar geliefde spelletje niet spelen en werd op alle fronten afgetroefd. Na een time-out kwam er meer rust en beweging in het team en gestaag liep Bovo in, wat resulteerde in een uitstekende winst met 23-25 in de eerste set.

Daarna denderde Bovo door in de tweede en derde set. Op basis van een goede serve, blok en verdediging kon Bovo haar gevarieerde spel spelen en werd Xantos in eigen huis min of meer afgedroogd met 15-25 en 13-25.

De vierde set leek dezelfde kant op te gaan, maar de serve machine haperde en onnauwkeurig spel maakte het mogelijk voor Xantos om een 9-19 achterstand terug te brengen tot 21-23. Het siert de mannen van Bovo dat zij in staat waren om de draad weer op te pakken en twee goede aanvallen leiden tot de 23-25 setwinst en daarmee de keiharde revanche van 0-4 na de zeperd in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Met deze overwinning klimt Bovo van de 10e naar de 8e plaats. Dit smaakt naar meer en die mogelijkheid komt aanstaande zaterdag in eigen huis tegen het lager geplaatste SDS, waar in de tweede wedstrijd van het seizoen nog met 3-1 van werd verloren. Daarna volgen twee wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 van de ranglijst.

Startende spelers Bovo: Rots, van der Bend, Korten, Janssen, Klein Schaars en JD Swijtink Kwamen in: N Swijtink en Derksen

Maar eerst de bekerwedstrijd in de derde ronde van de beker tegen Vrivo 1 uit Vriezenveen, aanstaande donderdag 21 januari. De wedstrijd begint om 21.00 uur in de Stationshal.