Header image

Wijnfeest Aalten met mooi muzikaal programma

AALTEN - Het Wijnfeest op de markt in Aalten, start op vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni. Wijnboeren uit de Duitse Pfalz en de Achterhoek presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo’n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de boeren de kans om de oogst van dat jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie succesvol opgepakt.

Vanaf vrijdag 10 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren. Ook kan de bezoeker genieten van de traditionele Vlam zalm en heerlijke Tapas. Vrijdagavond rond de klok van negen, na de intocht van de avondvierdaagse, zal Wijnkoningin Vera met haar prinsessen Linda en Romy het Wijnfeest op feestelijke wijze officieel openen. Op het muziekprogramma staan dit jaar dankzij vele plaatselijke sponsoren: Op vrijdag, de in Duitsland immens populaire, ‘Die Cappuccinos’. Op zaterdag het veelzijdige duo ‘La Rose’. En op de zondag brengt Gilbert van Zolingen akoestische luisterliedjes met muzikale vrienden: afwisselend met: Sandra Vriese, Christianne Alvarado, Mitch Lodewick, Peter Baten en Bert Stoltenborg.

Op zaterdag 11 juni houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. Tevens houdt Stichting Mondiaalten dit jaar haar Wereldmarkt ook op deze zaterdag van het Wijnfeest. Tijdens al deze dagen zijn de winkels geopend. (‘s Zondags van 12:00 – 17:00 uur.) We kijken uit naar drie dagen feest!
Kijk voor meer info: www.wijnfeest-aalten.nl

 Ander nieuws