Header image

AAA BOVO Dames 1 verslikt zich in Tornado Laren

LAREN - De volleybaldames van BOVO begonnen het seizoen fantastisch, met twee keer een 4-0 overwinning. Afgelopen vrijdag echter verslikten ze zich in het thuisspelende Tornado Laren, dat met 3-1 won. De uitwedstrijd in Laren is vaak lastig, deze wordt laat op de vrijdagavond gespeeld en Tornado is een tegenstander die tot het einde blijft vechten. Toch waren er zeker kansen voor BOVO, dat de eerste set heel sterk begon. Met veel servicedruk, sterke passing en slim aanvalswerk haalden de Aaltense dames deze set dan ook binnen met 21-25.

In de tweede set bood Tornado meer tegenstand, de teams waren aan elkaar gewaagd, maar door eigen fouten aan BOVO-zijde kwam Tornado op voorsprong en haalde de set binnen met 25-20. In de derde set keek BOVO al snel tegen een grote achterstand aan. Daar waar Tornado nogal overtuigd was van zichzelf, speelde BOVO onzeker en met weinig lef. Er werd gewisseld en de dames pakten het spel weer op, maar het mocht niet baten. Ondanks een sterke inhaalslag ging de set met 25-18 naar Tornado.

De laatste set speelde BOVO verder zoals ze in de derde set geëindigd waren, sterk en met overtuiging. Maar toch ontbrak het aan concentratie, er slopen wederom slordige foutjes in het spel, waardoor Tornado langszij kwam. Helaas ging ook deze set verloren, met 25-22 kon AAA BOVO dus maar één punt mee naar huis nemen. Dat betekent dat het met elf punten uit drie wedstrijden nu op de tweede plek staat, nog steeds een goed resultaat.

Komende vrijdag wordt om 19.00 uur in Bredevoort de eerste wedstrijd om de beker gespeeld, tegen Brevolk Dames 1. En zaterdag staat de tweede thuiswedstrijd in de competitie op het programma, de kraker tegen Dames 2 van BOVO, om 17.30 uur in sporthal het Stationsplein te Aalten.